úterý 3. ledna 2023

Další tvoření pro panenku barbie

Krásné ráno

  Vánoce máme za námi a je tu nový rok. Do nového roku, bych vám chtěla za mne a mojí rodinu popřát oceán štěstí, moře lásky, jezero porozumění, řeku vášně a jen malinký potůček slz!   

    Tento příspěvek, je tvoření, které jsem postupně tvořila ve chvilkách, od půlky prosince, je další nábytek a malé drobnosti, pro mojí Anušku a její panenky Barbie. Jako první, jsem vytvořila malou postýlku, se stolečkem a malou lampičku, pro malou Gill. Na základ postýlky, jsem použila kartón a plsť. Peřiny, jsem vytvořila z pěkné, růžové, květované látky a růžové saténové stužky. Gill, dostala také nové, zelené polštářky, v podobě malých květinek. 

    Největší radost, mám z funkční, stojací lampy, kterou jsme vytvořila do obyváčku, stejným způsobem, jako lampu, na malý stolek. Ze silného drátu, knoflíku, karónu, perel a krajky a za pomocí tavné pistole, jsem lampu zkompletovala a na podstvícení, jsem použila krátké LED osvětlení.

   Nejnáročnější tvoření, bylo po mne dát dohromady polici do obýváku, na oblečení pro panenky. Nechtěla, jsem vyrobit klasickou skříň. Ve velikosti největší barbie, Daisy, by byla skříň, opravdu velká a bylo by těžké, ji uskladnit. K vytvoření police a dalšího nábytku a drobností, mne inspirovala videa od DIY BARBIE a Perfect miniature, které sleduji na kanálu You tube a Facebooku.




       Vytvoření police na oblečení, mi zabralo pár hodin, už jen proto, že svůj nábytek tvořím ve větší velikosti, než ve shlédnutých videích. Polici, jsem vytvořila za pomocí tavné pistole z katónu a plsti, dekorovala stříbrným řetízkem. Na boku police, mají panenky také zrcadlo s policí na hřeben a parfémy. Poté, jsem z drátků, ještě umotala, pár ramínek. Všechny materiály na nabytek, jsem měla doma a nemusela jsem nic, kupovat.

    Postupně, všechny naše panenky, v naší hře s Anuškou oslavily narozeniny, takže jsem postupně vytvořila z pěnovky, polymerové hlíny roztomilé dárečky, jako je duhový dort k narozeninám, růže ve váze, blahopřání, kabelky a batůžky. Také papučky a skleničky s vínem,  z korálků, krásné parfémy.

    Naše panenky, v naší hře s Anuškou, kterou někdy trávíme i přes 3 hodiny, také odpočívají, takže jako další tvoření, jsem panenkám vytvořila knížky, malou televizi a pro malou Gill také z dřívek, funkční houpačku. 

    Po rozbalení Anuščiného vánočního dárku, to je kufřík, který v sobě ukrývá ložnici s malou koupelnou, jsem pro naší hru, ještě vytvořila z kartónu a pěnovky, toaletu a do koupelny ještě dřevěnou polici s malým šampónkem a gelem, na koupání.






    V naší hře,  panenky chodí také na různé párty a bály a potřebovaly také krásné róby a oblečení. Ve chvilkách, jsem pro tyto účely ještě panenkám, ušila společenské dlouhé šaty a pěkné topy. Látek a stužek, mám doma spoustu, dokoupila jsem si ve slevě, jen pár ozdob, jako větší květy z organzy, malé růžičky ve třech barvách a také malé, třpitivé, nalepovací květinky. Ty používám, jak k ozdobě různých dekorací, tak k ozdobě doplňků a oblečení.

    Ráda šiji topy ze širších stuh, protože stuhy se nemusí dlouze začišťovat, tak jako látky a konce stuh, se jen opálí, horkým vzuchem. Tak, jak to ukazuje prostřední obrázek, z topíky. Je to čistá a rychlá práce, základ je rychle hotov, našijí se ramínka z tenké krajky a suchý zip a potom se jen top ozdobí krajkou, knoflíčky, či perličkami. 






     Tvoření pro mojí Anušku, mne neuvěřitelně, baví. Věděla jsem, že příjde " barbie období" a já ušiju pro mojí holčičku, nějaký ten obleček. Už jen proto, že jsem měla taky panenku Barbie a se svojí kamarádkou, jsme si s nimi hrály, háčkovaly a šily, stejné si oblečky, pro naše dvojčátka. Byly jsme však, daleko starší, než moje čtyřletá dceruška. 

   Nevěděla jsem však, že Anušce postupně vytvořím celý nábytek, do obývacího pokoje, postýlku a houpačku pro malou paneku Gill. Jeden večer, jsem náhodou shlédla video od DIY BARBIE a její tvoření, ve sestříhaném videu, vypadalo tak snadné a to mne inspirovalo k vytvoření první pohovky a stolku. Není to však tak snadné, dopustila jsem se i chyb v měření a musela jsem i opravovat. K tvoření, mne také inspiruje naše hraní s Anuškou. 

    Výhodou je, že nábytek je skladný a Anuška si může svůj nábytek, poskládat do krabice od bot. Nezaberere tolik místa, jako celý dům. Může si vytáhnout jen to, co potřebuje a přemýsťovat z pokoje do obýváku, nebo na zahradu. Někdy si hraje jen s ložnicí, po druhé zase jen s oblečením, každý den, je její, naše hra jiná. Panenky taky sportují, malá Gill jezdí na koni, Vanesa a Daisy zase na kole, které Anuška dostala pod stromeček, zase od tety. Při hraní fotbalu i s tatínkem, jsme se hodně zasmáli......

                                                                     

                                                                                            Přeji vám krásný začátek nového roku    Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...