čtvrtek 5. ledna 2023

Miniaturní kuchyňská sada

 Hezké čtvrteční odpoledne

    Po pár týdnech volna, je moje Anuška zpátky, ve školce. Moc se těšila, na svoje kamarádky. Jako každé živé dítě, trošku vypadla přes zimní prázdniny, ze své rutiny a dělá jí problémy chování a plnit si, své malé povinnosti a proto, její panenky a nábytek, teď odpočívají u mně ve skříni a čekají než se polepší.

    Stále, se zájmem sleduji nová i starší videa na facebooku, od DIY Barbie a přemýšlím, jakou drobnost bych mohla,  pro naší hru s Anuškou, ještě ve chvilkách vytvořit. Anuška, má pro paneky ložnici, obýváček a koupelnu a v jídelním voze i malou kuchyňku. Talíře a hrnky, má s polymerové hlíny, které jsem vytvořila před časem, spolu s pár obědy, pro naši restauraci z Lega. Co, ale nemá, je kuchyňské náčiní, na vaření. Proto, jseme se rozhodla podle videa od DIY Barbie, vytvořit sadu, hrnce s pokličkou a pánve. Video, je ke zhlédnutí ZDE!


    Po vánocícch, kdy rádi zapalujeme svíčky ve vánočních svícnech a voňavé čajové svíčky, jsem využila dva nehořlavé kalíšky od  svíček, k vytvoření malé, kuchyňské sady. Protože, jsou kalíšky docela měkké, obalila jsem je pěnovkou a teprvé poté, jsem je nalakovala, stříbrným lakem. Držadla, jsem vytvořila z kousku silnějšího drátu, špejle a pěnovky a korálky. Podle videa, jsem na víčko, použila také pěnovku.

   Další shlédnuté video, mne inspiravalo k vytvoření náčiní na míchání a krájení, jako jsou vařečky, nůž a prkénko. Kvýrobě, jsem použila nanukové dřívka, hnědý fix a znovu stříbrný lak na nehty. Dřívka, jsou měkké a dobře se s nimi pracuje, zvláště když vám vaše druhá polovička zapůjčí svoje modelářské náčiní, jako je skalpel, pilník a mini vrtačku.
   

    Z barevných kancelářských sponek, jsem do naší police, vytvořila pomocí malých kleštiček, určených k výrobě šperků, deset barevných věšáčků. Také, podle dalšího shlédnutého videa. 

   Když, si moje Anuška krásně hrála na vaření, jsem jí nakonec ještě z polymerové hlíny, uválela pár vrtulek těstovin a kousky zeleniny, jako je třeba rajče, hrášek a kukuřice. Aby, byly její těstoviny krásně barevné, nechybělo jí,  ani pár kousků lístků bazalky a jako poslední, jsem ještě vytvořila bílé kořenky se solí a pepřem. Do pánvičky, by se nám hodila volí oka a třeba slanina nebo špekáčky, ale to už jsem nestihla.

    Jako výzvu a další, pro mne  náročnější tvoření, si plánuji mojí Anušce a také pro mne, vytvořit malou, částečně funkční kuchyňskou linku, s dřezem a troubou a sporákem. Na kterém si budou naše panenky vařit a ukládat, umyté talíře a hrnky. Pomalu, si sbírám materiál, jako jsou kartónové krabice, různé fólie a drátky. K takové výzvě, mi však nebude stačit, jen hodinka určitě, to zabere podstatně více, času.

                                                                                                               Krásné odpoledne a tvoření    Lenka                    

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...