neděle 25. prosince 2022

Vánoční ubrus na stolek

Hezké sváteční odpoledne

    Štědrý den, je už za námi a já doufám, že jste ho strávili v krásné, příjemné a pohodové atmosféřě, své rodiny. Dneska, je první svátek vánoční a já jsem si našla malou chvilku, ve chvíli, kdy si moje malá hraje s novými hračkami, napsat krátký příspěvek.

    Příprava na vánoce u nás probíhala v poklidu. Nákupy dárků, úklid, výzdobu domu a pečení cukroví, jsem si připravila pár týdnů dopředu, abych se vyhla předvánočnímu shonu a stresu, které sebou tyto svátky přináší. 

    Na štědrý den, jsem potom dokončila polévku, rybu a maso a vyžehlila ubrusy a prostírání a jako minulý rok, jsme s Anuškou, pouštěli lodičky z vlašských skořápek. Jako každé dítě, se Anuška nemohla dočkat na štědrovečerní večeři a dárky. S dárků, jsme měli všichni radost, každý dostal něco, co si přál.

  Každý rok před vánoci, vyrábím vánoční dekorace. Tento rok, mi hodně času zabrala výroba oblečení a nábytku, pro panenku Barbie a překvapivě mne tato tvořivá činnost pro Anušku baví. Hodně mne motivuje také radost, v dceřiných očích. Jediné, do čeho jsem se pustila, je ušití vánočního ubrusu, na stolek, který jsem plánovala, už loni. Kousek červené, třpitivé látky s hvězdičkami, jsem koupila už před časem a před vánoci, jsem se do ubrusu pustila.


     Okraje látky, jsem si zažehlila, ze šikma,  jsem přišila rohy látky k sobě. Poté, jsem zahla okraje látky do rubu a tím ubrus pěkně, začistila. Potom, jsem obšila okraje ubrusu začišťovacím stehem, bílou, tenoučkou háčkovací přízí a nakonec, jsem obháčkovala okraje ubrusu krátkými sloupky a vzorkem z malých bambulek. Tento vzorek, je posledních pár let hodně populární. Zvažovala jsem ještě malou, bílou výšivku do rožků ubrusu, ale díky malým hvězdičkám a třpitivé látce, jsem nechala ubrus, bez výšivky.


    Pár momentek z naší vánoční atmosféry:


                                                    Přeji všem krásné sváteční odpoledne a také pohodový druhý svátek vánoční.        Lenka 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...