sobota 10. prosince 2022

Tvoření pro Anušku a tvoření vánoční ozdoby

 Krásný adventní večer

    Období panenek Barbie, je u nás, na pořadu každého dne a Anuščina květovaná krabička, se pomalu, zaplňuje. Každý týden, do ní přibývají další, háčkované i šité oblečky. Jako většina malých holčiček, Anuška ráda panenky obléká a svléká, koupe a hraje si nimi třeba na piknik, nebo párty. Pro mne, je to další příležitost, jak s Anuškou trávit čas a také další příležitost, k tvoření. 

    S Anuškou, si hodně hrajeme na nakupování, kadeřnici a párty. Jako další tvoření, mne napadlo uháčkovat panenkám, hezké kabelky. Na kabelky, jsem vybrala lesklou metalickou přízi ve stejných odstínech, jako jsou ušité soupravy, pro panenky Daisy a Vanesu. To je, stříbrnou kabelku, k černo stříbrné soupravě a červenou a zlatou přízi Anchor, k červeno žluté soupravě.


    Zima, už je u nás v plném proudu a panenky potřebují také něco teplejšího, jako jsou teplé svetříky a kabátky. Z červené tenké příze Petra, jsem uháčkovala červené bolerko " kruháček",  se zvonovými rukávy. Bolerko " kruháček", jsem háčkovala několikrát a tak jsem nepotřebovala žádný návod.
 
   Bolerko, jsem háčkovala z hlavy, dlouhými sloupky. Bolero, jsem ozdobila malými pikotkami a v přední části, se zapíná na jeden knoflík, ve tvaru srdce. K uháčkování bílého bolerka, pro druhou panenku, jsem se ještě nedostala.

       Před každými vánocemi, tvořím vánoční dekorace, jak z živých smrkových větviček tak třeba, z použitých baněk. Pro tyto vánoce, nemám  hodně nápadů na tvoření, napadá mne jen pár malých háčkovaných ozdob, nebo ozdob, z vlny. Také, mi hodně času zabírá nejen hraní s Anuškou, ale i tvoření pro panenky. 

    Zaujala mne jedna vánoční ozdoba z plsti, s mašlí do které, jsem se pustila jedno odpoledne. Anuška byla moc unavená a šla si už nezvykle, na hodinku odpoledne schrupnout. Tento nápad je od mých oblíbených Creative mamy, jejich kteativní nápady sleduji na kanále You tube. 


Tady sdílím videjko, podle kterého, jsem tvořila: 


   První prosincový víkend, jsme S Anuškou tradičně  nazdobily vánoční stromeček, její pokojík i dům. Tuto tradici, jsem zavedla po vzoru mojí švagrové, která taky s dcerkami zdobí stromeček, první prosincovou neděli. Kromě stromečku, jsme v také obýváku pověsily na polici vánoční garlandu, polepily dveře do zahrady sněhovými nálepkami a na polici a stolky, postavily vánoční svícny.

   U Anušky v pokoji, si Anuška s tatínkem nazdobila okno nálepkami a svítícíma světýlkama, barevnými hvězdičkami a tento rok nově i malým, živým stromečkem. Na stromeček, jsem rychle vyrobila pár hvězdiček, ze třpitivé pěnovky. Špičku stromku, jsme ozdobily malým sněhuláčkem a stromeček v okně rozzářily, malými LED světýlky.

   Na vchodové dveře, jako každý rok, jsme zavěsily vánoční hvězdu a na další zdi v domě, přišly zavěsit také, vánoční ozdoby. Už mi chybí, jen zavěsit háčkované vločky do oken a výzdoba domu, bude hotová.   


    V tvoření z filcu, jsem pokračovala a ušila jsem panence Daisy a Vanese červený a bílý kabátek, na zimu. Tento materiál jsem vybrala, protože je dostatečně silný a také proto, že se netřepí a dobře se s ním, parcuje. 

   Jednobarevnou plsť, jsem zkombinovala s plstí s vánočníma vločkama a vytvořila tak pro panenky kabátky, se slavnostním vzhledem. Výstřihy a délky kabátků, jsem olemovala ozdobnými stužkami. Kabátky se zapínají, v v místě přední lišty, na suchý zip. Tvoření z plsti, mám velmi ráda, dobře se s ní pracuje a určitě to nejsou první oblečky, které jsem pro panenky z plsti, ušila. 

    Když, si Anuška panenky obléká a bere do školky, nezapomene, jim obléct také teplé kabátky a přetáhnout přes hlavu, jejich třpitivé kabelky. Kabelky, jsou funkční a můžou si do nich dát třeba malé pití nebo svačinku, v podobě ovoce.




    Pro "barbínky", mám také uháčkované teplé šály a čepičky, ve stejných barvách, jako jsou kabátky. Háčkování na takové malé drobky, jde opravdu velmi rychle a za pár řad a malou chvilku, máme uháčkovanou čepičku, nebo šálu. O tom, se však rozepíšu zase v dalším, příspěvku. Také, se chystám napsat návod na kabelky a až uháčkuji ještě jedno, bílé bolerko, tak také návod na "kruháček". Dneska, je to ode mne všechno.


                                                                                                    Dobrou noc a krásnou neděli přeje   Lenka 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...