sobota 17. prosince 2022

Tvoření a šití pro panenku Barbie

 Hezký adventní večer

     Vánoce, už jsou příští týden a my se pomaličku na ně připravujeme, stromeček a domek už máme nazdobený, dárečky nakoupené a cukroví upečené. A protože, se většina našeho hraní s Anuškou týká panenek Barbie tak, také dva dárky k vánocům pro Anušku, se týká panenek.

    Anuška, nedostane velký domek pro panenku Barbie, který zabírá s vými rozměry velké místo, v pokoji. Větší s dárků, je ložnice s koupelnou, kterou si Anuška může s naší pomocí sama postavit, ozdobit a pro ukončení hraní, složit do malého kufříku. Větší dům pro panenky, Anuška nedostane, protože na jaře budeme nově zařizovat její pokoj. Přeji si, aby měla v pokoji kromě postele také  větší prostor, místo na odpočinek, malování a učení. 

    Kromě ložnice a nějakých drobných doplňků a oblečků, má také Anuška "nový ubývací pokoj", konkrétně  zařízení do obývacího pokoje, pohovku a křeslo, konfereční stolek a stolek na telefon, také lampu, nebo kvítko. Také přibyl věšák na oblečení, které se jí pěkně, hromadí. 

     To všechno, Anna dostala na hraní, ode mne a tatínka. Z pátku na sobotu, v noci, když jsem nemohla kvůli kašli pořádně zpát, jsem se pustila do tvoření a zkusila jsem vyrobit, mojí dcerušce pohovku a stolek. Po snídani, když jsme chvilku tvořili s tatínkem Sanym, jsme ještě vytvořila malé křesílko, stolek na lampu a jako poslední, věšák na kabáty a čepky. Sany Anušce vytvořil, kvítko.

    K tvoření, mne inspiroval nejen zmíněný dárek, ale také video od DIY Barbie, které jsem shlédla, náhodou. Video zručné ženy, která vyrábí miniaturní domy se zařízením pro malé panenky, typu Barbie Chelsea. Domečky, jsou vyrobené z lepenky a papíru. Zařízení, je vyrobené z lepenky, papíru a pěnovky, látky a plsti. Kreativní je také v doplňcích a hodně využívá, polymerové hlíny. Její práce, je moc inspirativní a nápad třeba, jak vyrobit sprchu z brčka na pití, je výtečný.









       Anušku, malé překvapení čekalo v obýváku a nemohla se dočkat, až po snídani, si bude s panenkama a novým zařízením, hrát.

    Sdílím, ještě pár obrázků doplňků a oblečků, které jsem stihla malé ušít minulý týden a víkend, kdy jsem i přes nemoc, mojí malé, v posteli a v ruce, spíchla dvě trička, dva letní topy na gumu, s tečkovanou mini sukní. Dále, jsem si vyzkoušela ušít dva topy s otevřenými zády ze stužky a bílou sukni z organzy a krajky. Mojí malá, ji má nejradši.

    A nakonec, včera při hře, jsme malé Gil, malé Chelsey panence uháčkovala růžovou sukýnku a šálu z tenké, bavlněné příze. Konečně, přišla řada také na ní a dostala také malý obleček.




      Nápadů, na tvoření pro Barbie panenky, mám ještě hodně a pokud hraní  bude Anušku bavit můžu třeba pokračovat v šití oblečků, pyžamka, které si Anuška přeje, nebo kalhot, či plesových šatů, přes vytvoření postýlky s nebesy, pro malou panenku Gil.   

    Příští týden, jsou tu Vánoce a já se moc na ně těším, už kvůli malé Anušky, která už počítá zbývající spánky, noci a nemůže se dospat.

                                                                                   krásný sobotní večer a advetní neděli        Lenka       

                                                                                

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...