středa 5. října 2022

Tvoření s děvčaty z kaštanů

 Hezké odpoledne

    Jako každý podzim, tak i tento jsme začali tvořit s Anuškou, z kaštanů. Tentokrát, se k nám přidala i Anuščina sestřenice Szófi, která s námi strávila, sobotní odpoledne.  Protože, bylo o víkendu krásné počasí,  vzali jsem holky po obědě na dětské hřiště, kde si spolu chvilku pohrály a poté na fotbalové hřiště, kde jsme si trošku všichni zakopali, zaběhali a dali si zdravou  svačinku. Mezi stromy, jsme hráli na schovku a nakonec, jsme sbírali pod stromy, kaštany.

     Z kaštanů většinou tvoříme klasická zvířátka, za pomocí párátek, ale protože děvčata byla už trochu unavená, pustili jsme se do tvoření malých potvůrek a skřítků. Podle své fantazie jsme postavili z kaštanů a žaludů a jejich slupek malé příšerky a slepili části k sobě, za pomocí tavné pistole. K tvoření, jsme použili také korálky, pěnovku, malé mini bambulky a nakonec pohybující oči.

    Anuška, jako první vytvořila skřítka s velkým kloboukem, velkýma vyvalenýma očima. Potom, si chtěla po vzoru svojí oblíbené sestřenice vytvořit také potvůrku  s bambulek s velkým okem uprostřed a dalšími šesti, na hlavě. Tatínek Sany, vytvořil malinkého zato nejvíce propracovaného skřítka, s děsivým úsměvem. Mne, napadlo vytvořit roztomilého skřítka z kaštanů a šišky s malým kloboučkem, fialovým pupíčkem  a bambulou, místo nosu.

    Po rychlém tvoření, ještě následovala kreslená pohádka, kdy se k sobě děvčata po pěkně stáveném odpoledne tulily a nakonec se holky kolem šesté rozloučily, kdy si ji Szófi, vyzvedla maminka.  Moc pěkný strávený čas.


                                                                                                                Hezké odpoledne a večer             Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...