středa 19. října 2022

Halloweenské tvoření

Hezký večer

   Den se krátí, podzim už je tady a pomalu se blíží dušičky, podzimní čas, kdy vzpomínáme a navštěvujeme naše zesnulé. V Česku máme dušičky a v mém druhém domově, se slaví Halloween. Když, jdu mojí malou vyzvednout ze školky vidím, že spousta zahrádek se přeměnila na hřbitovy s kostrami  a náhrobními kameny, po domech lezou pavouci a netopíři a do oken, se derou duchové.

    Další hodně oblíbenou a podporovanou tradicí, je tady vydlabávání dýní a tvoření strašidelných luceren a přímo na Halloween, se děti převlékají do strašidelných kostýmů, navštěvují dům od domu a poptávají nadílku, do svých kbelíčků. 

   Letos, tak jako loni,  si těsně před Halloweenem s mojí Anuškou dýni vydlabeme a vyrobíme si také do okna v kuchyni, strašidelnou lucernu.  Kvůli Anušky, jsem také tuto tradici u nás doma, zavedla. K tomu si moje Anuška, může vyzdobit pokojík svými strašidelnými výtvory z pěnovky.


     Pár týdnů, jsem si plánovala tvoření s našema holkama Anuškou a sestřenici, Zsófinkou. Jelikož, znovu nastopily různé virózy i Covid, Zsófinka nemohla přijít tak, jsme se pustili do tvoření jen mi tři s tatínkem. Vytvořili jsme dvě roztomilé lucerny z malých zavařovaček, podle úžasného videa, mých oblíbených Creative mamy.


    Jelikož, nekupuji nutelu, ani jiné sladké krémy, použili jsme na lucerny malé zavařovačky z Pišty a z medu. Dokoupila jsem jen oranžové třpitky, ostatní materiál jako, kousky plsti a pěnovky, mám doma. 

   Pustili jsme se do tvoření. Vystřihla a nalepila jsem oči, nos a pusu z černé pěnovky. Tatínek s Anuškou natřeli lepidlo na sklenice a posypali oranžovými třpitkami. Mezi tím, jsem vystřihla, vytvořila z plsti  barevné kloboučky a nalepila je pomocí tavné pistole, na víčka.

   Tatínek Sany, namaloval a vystřihl z černé pěnovky dvě kočky a dva měsíce a s Anuškou ozdobili klobouky malými bambulkami, bílými třpitkami a nakonec i kočku, s měsícem. Sany přišel s dobrým nápadem, jak urychlit schnutí lepidla, za pomocí fénu a mezitím, co se lucerny sušily, jsem ještě vytvořila ze slámy malé mašle a ze zelené plsti, jsem vystřihla,  malé lístky.

   Na závěr, přišel Sany s dalším skvělým nápadem zafixovat oranžové a bílé třpitky, lakem na vlasy a znovu lucerny usušil, za pomocí fénu, na vlasy. Tvoření luceren mne moc bavilo, ikdyž, Anuška ke konci stratila trpělivost a nechtělo se jí čekat, až lucerny uschnou. Hrála si s malými bambulemi místo, aby se zapojila více, do tvoření.  Je pravda, že stupeň náročnosti tohoto tvoření, je spíše vhodnější, pro starší děti. 

    Kromě tohoto tvoření, má Anuška k nabarvení také odlitky ze sádry, jako jsou dýně, duch, pavouk a další. Toto malování, je přece jenom vhodnější, pro mladší děti. Anuška, měla ze své mini lucerničky, velkou radost. Ozdobila si svoje okno svými strašidelnými příšerkami a vystavila si lucernu i z plápolající, umělou  svíčkou, v okně svého pokoje. 

   Větší lucernu, jsem si nechala jako ozdobu, na polici v obýváku. Na stolek, jsem dala čistou dečku, v podzimních barvách. Ozdobila dýňovámi skřítky a háčkovanou ozdobou na svíčku, v podobě pavučiny a těším se, až si z malou ještě vydlabeme, malou dýni.


                                                                                                               Krásný podzimní večer a klidný spánek     přeje    Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...