úterý 25. října 2022

Nedělní odpolední tvoření

Hezké odpoledne

    Nedělní odpoledne bylo u nás ve znamení odpočinku, procházky i tvoření. Tatínek s Anuškou, dostali chutnou snídani, celozrnné palačinky s domácím jahodovým džemem, do postele. Po ranním odpočívání a hraní, následoval chutný nedělní oběd a po něm odpolední, dlouhá procházka. Poté, jsme měli naplánováno tvoření, s naší Anuškou.

    Anuška, nám po procházce únavou usla v obyváčku a my, jsme měli čas si vychutnat odpolední kávu. Čekali jsme až se Anuška probudí a jestli bude mít chuť po spánku ještě, něco tvořit. Pro tuto příležitost, mám schovaných pár nápadů na tvoření z pěnovky, plsti i polymerové hlíny.


     Jelikož, se blíží Dušičky, u nás Halloween, jsem vybrala znovu tvoření, s temnou halloweenskou tématikou. Tentokrát, jsme netvořili lucerny, ale jen drobné dekorace, čarodejnické klobouky, které se dají pověsit třeba na stěnu, nebo položit na polici, či stolek. Snažila jsem se vybrat  jednodušší tvoření od mých oblíbených Creative mamy, do kterého se může i více zapojit, naše malá dceruška.




     Anuška spinkala docela dlouho, ale i přesto se připoměla a pozdě odpoledne chtěla s maminkou a tatínkem tvořit. Všichni, jsme se do tvoření zapojili. Tatínek vystřihl tvary ze třpitivé pěnovky na klobouky, maminka slepila díly klobouků k sobě a každý z nás, si vybral materiál a zvířátko, na zdobení a nazdobili si svůj klobouk. Ke zdobení, jsme použili tenké barevné stužky, dřevěné a stříbrné korálky a knoflíky. 


    Tatínek vystřih z černé pěnovky strašidelné zvířátka, malá Anuška si vybrala netopýra, maminka, si vybrala černou kočku a tatínek si vytvořil z různých korálků a pěnovky malého pavouka. Nakonec jsme společně vytvořili malá koštátka a přilepili kloboučky, za pomocí tavné pistole, na košťata.

    Anušku, rychlé tvoření moc bavilo a hlavně zdobení klobouků pomocí stužek a korálků, s těmi si vyhrála hodně dlouho a na klobouk, si zvolila stříbrné. Tatínek naopak, zdobení pojal hodně minimalisticky a soustředil se jen na výrobu trojrozměrného pavoučka. Nejvíce, nazdobený klobouček mám já, kromě kočky s měsícem, tenké stužky, jsem klobouk i koště ozdobila hnědou mašličkou a knoflíkem.

    Nedělní tvoření nás moc bavilo a už se těšíme na další a také na páteční dlabání dýní.


                                                                                                        Krásné odpoledne a večer přeje      Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...