neděle 28. srpna 2022

Letní dovolená a pár momentek z víkendu u moře

    

     Na přelomu června a července, jsme si vybrali letní dovolenou a pár týdnů, jsme  strávili v Česku. Jak, už jsem se zmínila v v předchozím přízpěvku, se mi pokazil laptop a proto sdílím pár momentek z dovolené a prodlouženého víkendu u moře, se zpožděním. Kvalitní ultrabook, se kterým jsem byla velice spokojená a měla jsem ho spoustu let, bohužel nešel opravit a proto, jsem byla nucena si vybrat a koupit nový.

   Toto léto, jsme nezvolili žádnou dovolenkovou destinaci u moře, ale po pár letech, jsme navštívili rodinu a přátelé, v Česku. Dlouhá přestávka, byla hlavně způsobená Covidem a díky této nákaze, a věku naší dcerky, jsme dvě předchozí léta, raději volili dovolenou, u nás doma.

   Naše dcerka Anuška, ve třech letech, poprvé  letěla letadlem. Moc se na to těšila, ikdyž dlouhá cesta na letiště a dlouhé čekání na letišti, způsobené nedostatkem personálu, jí dalo trošku zabrat. 

  Počasí, nám vyšlo velmi horké a proto, jsem neplánovala žádné velké výlety a tůry. Naplánovala jsem pro Anušku dopolední aktivity, jako pár krát  týdně koupaliště, návstěvu Žirafy, dětské herny, dále v chladnějším počasí návštěvu ZOO. Nechyběly ani procházky s pejskem, v nedalekém lese, hraní minigolfu, nebo dětské hřiště a pískoviště.

    V odpoledních a večerních hodinách, jsme učili naší malou Člověče a Pexeso. Anuška nadšeně s maminkou malovaly a dekorovaly české, papírové panenky a skládaly puzzle. Samozřejmě, že jsme do našich aktivit zapojily také babičku s dědečkem. Babička s námi navštívila Zoo, chodila na procházky a dělala bábovičky, na pískovišti. 

    S dědečkem, Anuška zase jezdila na autodromu autíčkem, skákala na trampolíně a hrála air hokej. Dědeček si také s malou užíval plavaní, ve velkém bazénu  a sjíždění vlnité skluzavky a topogánů. S radostí se také Anuška setkala se svým strýčkem a maminčinými dobrými přáteli. 






ZOO



        Krásné letní teploty, vodu a sluníčko, jsme si chtěli také užít v rodinném kruhu, také u nás doma a tak, jsme v polovině července, ještě vyrazili na prodloužený víkend do Walesu. Tedy konkrétně do kraje Penbrokeshire, kde jsou nádherné písčité pláže, jen kousek od sebe.



     Ubytovali jsme se kousek od městečka Cardigan, v útulném penziónku, jen pár kilometrů, od malebných waleských pláží. Dvě z nich, Penbryn a MWNT beach, jsme o víkendu navštívili a strávili tam pěkné odpoledne dne. Na první z nich, z malého potůčku dospělí vytvořili brouzdaliště pro děti, takže si děti, i naše Anuška užili kromě moře a stavění hradů z písku i malý bazének. 

    V neděli dopoledne, jsme si udělali malý výlet do malého městečka Cardigan, kde jsme navštívili malou pevnost, pozůstatky hradu a zahrady. Pohlédli, jsme si dochované zařízení a dozvěděli se něco, o minulosti a také o duchovi černé dámy, který pevnost obývá. 😊 

    Po prohlídce hradu, jsme si zašli na oběd do hradní restaurace na oběd, kde jsme si si ze skromného menu objhednali skvělé pěčené hovězí ze zeleninou a z několika druhy brambor. Musím říci, že dlouho jsem si v restauraci, tak nepochutnala. Nechyběla chutná kávička a pro naší malou, chutná zmrzlinka. 





       Letní dovolená, je za námi a aby to bylo spravedlivé, nás čeká, ještě krátká návštěva Sanyho rodičů, v Maďarsku. Partnerovi rodiče nás navštívili začátkem roku, v únoru a teď, je řada na nás, abychom jim jejich návštěvu, zase oplatili. Sany se moc těší, až po delší odmlce, uvidí svojí rodnou zemi, město, rodinu a přátele. Pro naší rošťačku Anušku, to bude první návštěva, Maďarska.

        Moc mne těší, že naše malá Anuška, má krásné vzpomínky na babičku a dědu. Také jsem ráda, že ještě po měsíci vzpomíná na to, jak s dědečkem plavala ve velkém bazénu,  sklouzávala ze skluzavky do vody a chodila s babičkou a pejskem Benem na procházku. Vzpomíná také na srandovního  strejdu Michala a Dana a na tety Gabku a Romču. 💗


                                                                             Dobrou noc a pěkný začátek nového týdne      Lenka

                                                                          

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...