čtvrtek 1. září 2022

Sukýnka s volánky pro Anušku

 Hezké odpoledne 

    Jen pár dnů, nám zbývá do odjezdu do Maďarska, kde strávíme pár dnů se Sanyho rodinou a přáteli. Sany, se už moc těší a Anuška navštíví Maďarsko poprvé a já ještě před odletem, po chvilkách pracuji, na Anuščině druhé sukýnce.

   Z obchůdku, mi ještě zbyly dvě klubíčka tenké příze Patons kterou, jsem používala k háčkování Crop topů, nebo háčkovaných opalovaček. Nedostala jsem dobrý nápad jak, poslední dvě sto gramová klubíčka využít, hlavně díky modré barvě. Nakonec, jsem se rozhodla využít modrou, bavlněnou přízi k uháčkování modré sukýnky s volánky, s bílým olemováním. 

    Dneska, už holčičky nemusíme oblékat jen do bílé, růžové, nebo červené barvy. Už pár let, jsou v oblékání populární i jiné odstíny, jako hořčicová, karamelová, jedlová, či mátová barva. I moje Anuška, má tyto barevné odstíny, ve svém šatníku. Z modré barvy, je v jejím šatníku nejvíce zastoupená, námořnická modrá. V tomto odstínu, má nejenom trička a legínky, ale i třeba mikinu s kapucí a nepromokavou bundu.

       Tento příjemný odstín modré, se nazívá Chrpa a dá se kombinovat s dalšími odstíny, jako třeba mátová bílá, světle růžová a další. Jsem si jistá, že nějaké pěkné tričko, košilku i bundičku, k sukýnce doladíme.

    Sukýnku, háčkuji podle návodu na sukýnku, kterou jsem si uháčkovala před lety, k příležitosti letní dovolené, v Řecku. Střih, jsem zmenšila a je ve velikosti 104, na čtyř letou holčičku.  Sukýnka je krátká, se sedlem a volánky. Návod, byl dlouho na prodej v anglickém i českém jazyce, v mém obchůdku, za malý poplatek a byl velice populární. Po uzavření obchůdku, je volně k dispozici i na mém blogu. 

    Na volánky, jsem zvolila jen trošku zdobnější vzorek, které na konec obháčkuji řadou krátkých sloupků, bílou přízí. Ještě jsem se nerozhodla, jestli bude sukýnka znovu v pase na gumu a nebo na bílou tkaničku. Ozdoba na sukýnku, bude bílá nebo bílo modrá a ještě jsem se nerozhodla jestli to bude znovu květinka a nebo háčkovaná mašlička. Nápadů na ozdobu, mám v hlavě, více.

    Svoje tvoření, háčkování sukýnky, si zabalím do Maďarska sebou také s křížovkami, karetní hrou UNO a sudoku. Současně, jsem i začala psát návod, který bych chtěla po svém příjezdu z Maďarska,  sdílet ve štítku Návody na háčkování.


                                                                              Přeji Vám              Krásné středeční odpoledne   Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...