čtvrtek 18. srpna 2022

Háčkovaná sukýnka pro mou holčičku

 Hezké odpoledne

     Dneska, když tatínek vzal naší Anušku na hřiště, jsem měla dostatek času dokončit sukýnku, pro mojí holčičku. Sukýnku, jsem měla uháčkovanou a ozdobu našitou, chyběla mi jen ustřihnout a našít tenouká spodnička, kterou jsem se také do sukýnky rozhodla našít. Látka na spodničku, je velmi tenká a pružná, v tělové barvě. Používám jí pod háčkované, velmi děrované topy a opalovačky. 


    K sešití dílů spodničky, jsem se rozhodla použít, šicí stroj. Chtěla jsem si práci urychlit. Nejprve, jsem si chtěla sešít švy a olemovat je na stroji a potom, jen horní a spodní okraj spodničky zahnout a prošít. Práci, jsem si neurychlila, protože můj starší stroj, na tak tenkém materiálu, přestal dobře šít a začal vynechávat stehy. Nepomohla ani vyměna jehly. Musela jsem stehy vypárat a horní okraj a spodní délku spodničky, zahnout a prošít v ruce, ještě jednou.

    Ikdyž, mne spodnička trochu potrápila, stihla  jsem jí před příchodem malé rošťačky dokončit. Vyzkoušela si jí, udělaly jsme pár fotek a od té chvíle jí ještě nesundala. Má z ní obrovskou radost. Jednak proto, že velmi ženská a ráda se zdobí a pěkně obléká a také proto, že jí vytvořila maminka. ❤️



    Sukni jsem uháčkovala pro čtyřletou holčičku, ve velikosti 104.  Háčkovala jsem podle obrázku a vzorku, který jsem našla webovce Pinterest. Zde sdílím odkaz: https://www.pinterest.co.uk/pin/452752568802672471/sent/invite_code=8073a439510f46608f31883881731ffa&sfo=1

     Sukýnku, jsem uháčkovala už jednou použité a znovu vyprané, bavlněné příze a ze zbytků zelené, bavlněné příze. Háčkovala jsem oblíbeným, malým háčkem č. 2,5 mm. Tak, jako na originálním nápadu, jsem ozdobila sukni tří vrstvou háčkovanou květinkou, se stužkou. Přidala jsem jen barevné obháčkování a malý knoflíček ve tvaru srdíčka, "od maminky z lásky!"  Po našití spodničky, jsem do dírek v pásku provlékla bílou, tenku gumu.

    Háčkování sukýnky, mne moc bavilo, ikdyž jsem i trochu párala. Šlo hlavně o rozšiřování sukýnky, přidáváním sloupků. Nejprve, byla sukýnka moc široká, proto jsem se rozhodla pár řad vypárat a přidávat sloupky z větším odstupem.

    Háčkovaná sukýnka, má u naší Anušky veliký uspěch. Je to její první háčkovaná sukně, a proto jsem se rozhodla pustit se ještě do jedné, Ikdyž, už je pomalu konec léta. Při háčkování do obchůdku, mi ještě zbylo dvěstě gramů modré, bavlněné příze a už vím na co jí použiji. Modrá sukýnka bude se sedlem a krajkovými volány.


                                Mějte krásný zbytek týdne a poklidný víkend.      Lenka 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...