čtvrtek 11. srpna 2022

Sukýnka pro mojí Aničku


Pěkné odpoledne

  Po dlouhé dovolené a prodlouženém víkendu, jsem znovu na blogu. Tentokrat, je psaní příspěvku pro mne daleko těžší, protože ho píši a postuji, z mobilu. 

    Minulý týden, při psaní nového příspěvku věnovaného letní dovolené, a práci na fotkach z z dovolené a prodlouženého víkendu, a rámečcích, se mi porouchal ultrabook. Už ho mám mnoho let a jsem s ním velice spokojená. Obvolala jsem pár It mechaniků, ale díky letním dovoleným, se mi ho ještě nepodařilo opravit. Fotky, dokumenty i filmy si pravidelně zálohuji. Fotky z dovolené, budu sdílet později. 

    Tento týden, jsem se i přes další tropická vedra, pustila do tvoření. Háčkuji po chvilkách letní, barevnou sukýnku pro mojí holčičku. Nápad na sukýnku, jsem našla při procházení fotek sukniček a vzorků, na stránce Pinterest. Nápad, jsem si upravila, podle potřeby. 


      Sukýnku, háčkuji tenkou, bavlněnou přízí, ve třech barvách. Základní barva letní sukýnky, je bílá a dále po uháčkování pásku, pokračuji v háčkování, také zelenou a růžovou.

    Sukni, háčkuji pěkným děrovaným vzorkem z dlouhých sloupků a řetízkových ok, který na pletenině, vytváří pravidelné, ostré vlnky. Vzorek, je jednoduchý, jen si musím dávat pozor, při přidávání sloupků. Ty přidávám, každou druhou řadu.

    Na původním nápadu, mne ani tak nezaujal vzorek, který není niktetak nový. Už moje maminka, mi v devadesátých letech uháčkovala světlou lososovou sukýnku s červenými proužky, z podobného vzorku, kterou jsem milovala. Ráda, jsem jí roztáčela dokola. Líbí se mi sukýnka celkově, jednoduchost, rozložení barevných pruhů a také ozdoba v podobě květinky se stužkou. Zde je link na původní nápad: https://www.pinterest.co.uk/pin/452752568802672471/sent/invite_code=8073a439510f46608f31883881731ffa&sfo=1

     Je to ideální nápad, pro využití zbytků barevných přízí, nebo jako v mém případě také dvou odstínů už jednou použité, tedy zrecyklované příze. Pásek jsem uháčkovala jednoduchý s dírkami na tenkou gumu. Místo žluté barvy, použiji růžovou. Růžové příze mám malý zbytek, tak doufám, že mi to výjde akorát.

    Pokud bude sukýnka moc průhledná, můžu pod ní našít ještě velmi tenkou, tělovou spodničku. Nakonec sukni také ozdobím hezkou kvetinou, ze stužkou. Dneska, to bude mne všechno, mějte se hezky a užívejte letního počasí. Třeba jako já na zahradce, pod slunečníkem, s háčkováním v ruce a nožkama v bazénku.



                                                              Hezký večer         Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...