úterý 17. května 2022

Top Aqua trošku jinak

Hezký večer 

    Kvalitní vlna z bambusového vlákna a také zábavné tvoření, kde se kombinuje pletení a háčkování, mne přimělo, si  přikoupit dvě klubíčka, stejné vlny Naturals, v bílém odstínu. Vybrala jsem bílý odstín, protože se skvěle hodí k odstínu Aqua a do puntíku, jsem využila posledních sedmdesát gramů, příjemné vlny, z posledního projektu.

    Znovu, jsem se pustila do pletení letního topu Aqua, ale tentokrát, v bílo tyrkysovém provedení. Dobře, jsem si vypočetla, že zbylých sedmdesát gramů, mi krásně výjde na krátké rukávky, olemování výstřihu a také na ozdobný, spodní lem topu. Na tělo topu, jsem použila nové dvě klubka, bílé vlny Naturals Bamboo+Cotton.


   Tak, jako u předchozího topu, jsem začala nejprve s háčkováním, spodního lemu. U předchozího topu, jsem lem uháčkovala vzorem, z filetové techniky. Každá háčkařka ví, že u této techniky háčkování, se střídají dlouhé sloupky, s řetízkovými oky a vzor, je hodně děrovaný a trasparentní. 

    U nového projektu, jsem chtěla spodní lem uháčkovat, krajkovým vzorem, podobným, jako krajkové rukávky. Vzorek, mne však hodně potrápil. Bohužel, se mi nepodařilo vzor rukávů, aplikovat i na spodní okraj, topu. Vzorek, se od spodu dolů rozšiřoval a proto, se lem vve spodní části, hodně vlnil. Ze vzorku, jsem nakonec použila, jen prvních pár řad a ozdobnou část vlnek, jsem uháčkovala, vzorkem podobným.

    Také tělo topu, prošlo malými úpravami. Top, je o trošku více vypasovaný v oblasti pasu a na bocích, jsem se tentokrát trochu více rozšoupla a místo tenoučkého děrovaného vzorku, jsem upletla širší pruh, několika  děrovaný vzorů a copánku. Díky této změně, mne pletení více bavilo a na kulaté jehlici mi šlo rychle, od ruky.

    Obháčkování výstřihu, průramků a krátké rukávky, jsem neměnila a háčkovala stejně, jako u prvního Aqua topu. Po dokončení topu, jsem ještě uvažovala o vyšití malého lístku, nebo rostlinky v tmavším odstínu Aqua, v místě dekoltu. Po vyzkoušení, jsem změnila názor a top zůstane, bez jemné výšivky. Stejnou službu, udělá i pěkný náhrdelník.

    Letní topík, mám dokončený a já nemám zatím žádnou představu, o dalším tvoření, nebo novém projektu. Hodně, se teď zaměřuji na pravidelné cvičení, pohyb a stravu a ráda bych, shodila pár posledních, poporodních kil a zpevnila do léta, postavu. To, je dneska ode mne vše.

                                                                                                                            hezký večer a krásné sny   Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...