neděle 22. května 2022

 Hezký večer

    Jako každé jaro, jsem se pustila do úklidu šatní skříně, vyřadila jsem nepoužívané oblečení a odvezla do charity. Prohlédla, jsem oblečení, které potřebuje malé úpravy a také háčkované a pletené kousky. 

   Po dokončení bílého Aqua topu, jsem se pustila, do dlouho odkládaných, ručních prací. Začala jsem našitím nových ramínek, na letní šaty dále, jsem zužovala novou letní sukni, která mi byla volnější přes boky. Také, jsem odpárala volán z další sukýnky a mojí Anušce, ozdobila novou mikinku, nášivkou a malou výšivkou.

       Minulý týden, jsem se v našem  městečku, snažila koupit pěknou mikinku, v červené nebo modré barvě, pro mojí dcerušku. Nechtěla, jsem ji objednávat a platit drahé poštovné. Bohužel, jediné, co jsem mohla u nás koupit, je modrá, jednoduchá mikinka s kapucí a ještě k tomu, chlapecká. Proto, jsem v galanterii, ještě přikoupila dvě nášivky, na ozdobu.

    Nášivek, mají u nás v galanterii, spoustu. Vybírala jsem, mezi včelkami a květinkami, Rozhodla jsem se, pro dvě Kopretiny které, jsem dokončila malými květy, stonky a lístky. Nášivky, jsem našila na horní část předního dílu a potom vyšila stonky a lístky zelenou bavlnkou. Na závěr, jsem květinu ozdobila, červenou mašličkou. 

    Moje Anuška, si hned chtěla mikinku s kapucí, vyzkoušet a musím šťastně říci, že vše, co mojí holčičce vytvořím, ráda nosí. Je to malá parádnice. Vytvořená květina, se jí moc líbila. Bundičku, jsem koupila na tři až čtyři roky, a je daleko volnější, než jsem čekala.

   V tomto týdnu, jsem se pustila také do úprav háčkovaných topíků, které měly moc vykrojený dekolt a jako máma, už pro mne není pohodlné, ani vkusné, je nosit. Výstřihy, jsem upravila, obháčkovala tak, abych se v topech cítila pohodlně a nevypadala moc vyzývavě.

    Jako poslední v tomto týdnu, jsem upravila barevné, háčkované tílko z minulého léta které, jsem uháčkovala, ze zbytků přízí. Střih, mi sedí pěkně, ale trošku jsem tílko při tvoření, překombinovala vzory, i barvami. Mám ráda kombinaci barev, červené, černé a bílé, ale v tomto tílku, jsem se necítila nejlépe. 

Zde je můj výsledek:



      Topík, jsem zjednodušila, trochu zkrátila a úplně z něj vypustila, bílou barvu. To znamená, že celou spodní část topu i s krajkou, jsem uháčkovala, znovu. Na spodní krajku, jsem také zvolila, jen  červenou a černou přízi. Krajku, kolem výstřihu zadního a předního dílu a průramků, jsem vypárala úplně.

    Upravené tílko vypadá decentně a mnohem lépe. Můžu k němu doladit, mnohem více kousků. Na sdílených fotkách " předtím a potom", je také patrný, sedmi kilový, váhový úbytek, který si i po Vánocích, novém roce a jaru, stále držím. 

        Mám rádost, že kromě dokončení nového projektu, jsem se tento týden konečně pustila, do pro me dost neoblíbených, ručních prácí.  Upravila, jsem  odloženené, háčkované topy, upravila dvě sukně a šaty a ozdobila Anušce, novou mikinku. Nestihla, jsem upravit úplně všechno oblečenío, ale ty největší úpravy, už mám za sebou. Přístí týden, mne čeká, už jen pár švů a  knoflíčků.

                                                                                             Přeji krásné sny a začátek nového týdne    Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...