čtvrtek 31. března 2022

Veselý svetřík ze zbytků, pro mou holčičku

Hezké odpoledne

    Dneska, k nám dorazila vlna chladného a mrazivého počasí, fouká ledový vítr a přes den i sněžilo. Je to ideální počasí, k tvoření doma a malování, s Anuškou. Odpoledne budeme malovat obrázky a tvořit ozdoby, s velikonoční tématikou.

    Před pár dny, jsem dokončila barevný svetřík pro Anušku, který jsem pletla podle stejného návodu, jako bílý svetřík, s barevnými nitkami, jen s malými změnami.  Tento svetřík, je veselý a mojí Anušce, se moc líbí.  Nestihla jsem svetřík ani přeprat a vyrovnat. Moje Anuška svetřík po vyzkoušení, nechtěla sundat, proto je svetřík na fotkách, trochu nesouměrný.

    Propínací svetr, jsem pletla krajovým vzorem, hladkým žerzejem a vroubkem a také tenkým, děrovaným vzorem, na jehlicích č. 3,25 mm. Přechod mezi růžovou a tmavě fialovou vlnou a růžovou a banánově žlutou vlnou, jsem ztlumila proužky, světle béžové vlny. Oproti předchozímu svetříku, jsem nepletla horní části předních, zadního dílu a rukávu, jen lícovým žerzejem, ale vypletla jsem po stranách dílů a uprostřed rukávů, tenké proužky, děrovaného vzoru.

   U barevného svetříku, jsem vypracovala i jiné zapínání a místo tenkých poutek, jsem tentokrát upletla vroubkem, tenké, zapínací lišty. Knoflíčky, jsem tentokrát zvolila velmi zábavné, vhodné, pro malou holčičku. Knoflíčky, jsou kouzelné, žluté s malou usměvavou hvězdičkou, uprostřed. 

    Rozparky předních dílů a kulatý výstřih, jsem obháčkovala jednou řadou krátkých sloupků a jednou řadou, račích sloupků. Nakonec práce, jsme vyšila Anušce na přední díly svetříku, malé žluté květinky. Návod, na tento svetřík nebudu psát, protože je návod velmi podobný, jako předchozí svetřík a najdeteho v návodech na pletení, nebo ZDE:

    Začátkem týdne, jsem se schutí pustila do nového projektu, kde tentokrát kombinuji háčkování a pletení. Vybrala jsem si, měkkou vlnu Natural Bamboo+Cotton, od firmy Stylecraft, odstín Aqua který, je jen o několik odstínů světlejší, než má nová, vzorovaná, letní sukně, s rozparkem. Rozhodovala, jsem se mezi odstíny, bílá a Aqua a protože, už jeden letní, bílý topík s háčkovaným sedlem mám, vybrala jsem, tento příjemný odstín, Aqua.

    V mé představě, je vypasovaný, delší topík s kratkými rukávky, s oválným výstřihem. Při tvoření kombinuji pletení s háčkování a to tak, že spodní okraj topíku, háčkuji jednoduchým vzorkem a dále, pokračuji v pletení topu, hladkým žerzejem. Krátké rukávky, budou také háčkované, tím celý topík odlehčí a bude působit velmi romanticky. 

   Aqua top, jsem začala háčkovaným lemem a poté přešla do pletení na kruhové jehlici, hladkým žerzejem. Aby, práce nebyla pro mne tak stereotypní, kromě tvarování topu, pletu na bocích topu, oblíbený děrovaný vzor, tenké proužky, z nahazovaných ok. 

    Vlna, je nová, měkkoučká, směs bambusového vlákna a bavlny a plete se mi z ní, velmi dobře a rychle mi práce na jehlicích, přibývá. Už se moc těším, na háčkování krátkých rukávků. Vzorek na rukávky, nemám ještě vybraný, ráda bych spíše nějaký, krajkový vzor. Dneska, je to ode mne všechno.

                                                                                                                       Mějte hezký den        Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...