sobota 26. března 2022

Barevné potěšení pro mojí holčičku

Hezké sobotní odpoledne

     Tak, jako v Česku i nám dorazilo jaro a odpolední teploty, dosahují až k devatenácti stupňům proto, se každé  odpoledne, někdy dopoledne snažím vyrazit s Anuškou ven na sluníčko a užíváme si, příjemného počasí. Někdy, jdeme na kolo, jindy na hřiště nebo procházku a někdy si moje malá jen hraje na zahrádce, v pískovišti a já pracuji na zahrádce. 

    Kvůli teplému počasí, jsem v posledních týdnech,  neměla moc času pokročit v mém dalším rozpracovaném projektu. Rozpletla jsem znovu, na letní svetřík pro mojí Anušku, a konečně, jsem včera dopletla, druhý rukáv. Jak, už jsem se zmínila v jednom z minulých příspěvků, poslední svetřík pro Anušku, se mi pletl skvěle a proto, bych chtěla uplést mojí kočičce, ještě jeden.

    Svetřík, je stejného střihu, jako ten předchozí, to je svetr na rozepínání na předním díle, se zvonovými rukávky a rozparkem na předním díle. Svetřík, ale nepletu z jedné vlny, ale využívám k němu zbytky tenkých, barevných vln v holčičích barvách, jako je růžová, tmavě fialová, banánově žlutá a neutrální béžová.  Je hodně veselý a pozitivní.


   Ve spodní  části, pletu " cardigan", stejným, hezkým, krajkovým lemem, ale nepokračuji v pletení pruhem, pleteným děrovaným vzorem, ale barevnými proužky. Také horní část dílů a rukávů, nepletu jen hadkým žerzejem, ale vyplétám v nich tenké proužky, děrovaného vzoru. Změnila jsem, také způsob zapínání a místo háčkovaných poutek, pletu na předních dílech  lišty, vroubkem.

    Po sešití rameních švů, obháčkuji přední výstřih řadou krátkých sloupků a druhou řadou raččích sloupků, stejně obháčkuji také rozparek, předních dílů.  Na barevný svetřík, se chystám  vyšít pár žlutých květinek, asi tak centimetr pod kulatý, výstřih. Malých, barevných knoflíčků mám dostatek a ještě jsem si nevybrala mezi růžovými květinkami, žlutými knoflíky s bílou hvězdičkou a béžovými, hladkými knoflíky. Rozhodnutí padne, po vyšití žlutých květinek.

    Minulý týdne, když Anuška byla ve školce, jsem měla chvilku, zaskočit do většího supermarketu a konečně, jsem koupila mojí Anušce jarní, tenkou bundičku, která se mi i jí moc líbí. Je to tenká bundička, odolná proti jarní spršce v pastelových barvách, od  žluté, přes růžovou, oranžovou a bílou. Je moc pěkná a ozdobená květy a duhou.

    A také, jsem si stihla zaskočit do své oblíbené galanterie, kde mají velký sortiment vlny a přízí a koupila jsem si tři klubíčka krásné, příjemné vlny, na můj nový projekt, půjde o letní topík s krátkým rukávkem. Vlna, je o stupeň silnější, než jsem zvyklá na léto používat, ale protože je složená z 60 % bambusového vlákna a 40% bavlny, nemuselo by to vůbec vadit.

    Pro svůj nový projekt, jsem vybrala příjemmý odstín Aqua který, je jen o několik odstínů světlejší, než má nová, vzorovaná, letní sukně, s rozparkem. Rozhodovala, jsem se mezi odstíny, bílá a Aqua a protože, už jeden letní, bílý topík s háčkovaným sedlem mám, vybrala jsem, tento příjemný odstín, Aqua.

     V mé představě, je vypasovaný, delší topík s kratkými rukávky, s oválným výstřihem. Ráda bych, při tvoření skombinovala pletení s háčkováním a to tak, že spodní okraj topíku, bych uháčkovala jedinečným vzorkem a dále, bych pokračovala v pletení topu hladkým žerzejem. Krátké rukávky, budou také háčkované, tím celý topík odlehčí a bude působit velmi romanticky. 

    K dokončení, barevného svetříku pro Anušku, stačí jen sešít díly, obháčkovat výstřih a rozparky, našít knoflíčky a vyšít žluté květinky a já už se pomalu těším a přemýšlím nad vzory, na můj nový projek, topík, tentokrát z nové vlny, z bambusového vlákna.


                                                                                                                    Krásné sobotní odpoledne  a hezký víkend přeji         Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...