pondělí 21. března 2022

První grilování v přírodě

 Hezké odpoledne

    Posledních pár týdnů, jsem neměla hodně času na tvoření nových dekorací, nebo oblečků, pro Anušku. Už proto, že jsme si po dlouhé době užívali návštěvy a společnost rodičů. Po návštěvě, jsme si znova prošli všichni Covidem a po onemocnění, měl můj Sany týden dovolené a proto, jsme co nejvíce vyraželi s malou ven na kolo, herny a přírody.

   Ve čtvrtek, jsme naší Anušku omluvili ze školky a vyrazili do přírody, užívat sluníčka a jarního počasí, které u nás každý rok začíná, o něco dříve. Připravila jsem horký čaj, ovoce, na oběd v přírodě salát, klobásky a marinované kuřecí masíčko, na gril. 

    Po cestě, jsme vyzvedli naši dlouholetou kamarádku, která se také ráda projde na čerstvem vzduchu a vyrazili do lesa, k jezírku. Společně, jsme si užívali procházku kolem jezírka, házení žabek, krmení hus a kačen a schovávanou v bunkru z větví a grilovaný oběd, který na svěžím vzduchu, chutnal obvzláště dobře.

    Pár momentek z hezkého dne:


   Poslední týden, nám sluníčko přeje, teploty jsou příjemné a my, jsme konečně odložili teplé zimní bundy. Jaro, už máme tady. Na loukách, zahrádkách i v lese, kvetou narcisy a třešně. Na mnoha zahrádkách, kvetou Primulky, Ciklámeny, Hiacinty. Na růžičkách, raší nové lístečky. I my s Anuškou, jsme minulý týden, poprvé pracovaly, na naší zahrádce.

   Koupila, jsem velký pytel kompostu, pár nových Primulek a s Anuškou, jsme jedno odpoledne sadily, nové Primulky. Anuška, dostala malý květináček, kompost, nářadí,  a konvičku s vodou a sadila, tmavě modrou Primulku, úplně sama, kterou si vybrala. Moc jí to bavilo, až na to, že zapoměla vložit, rostlinku. 😊

    Tři Primulky, přišly zasadit do delšího květináče, na přední zahrádku, dvě do záhonku na přední zahrádce a jedna do proutěného prasátka. U ostatních Primulek, které přežily zimu, jsem odstranila žluté a ožrané listy, pohnojila hnojivem a poprášila granulkami proti slimákům a broukům. Pohnojila, jsem také ostatní rostlinky, jako keře, Růžičky, Plamének, Karafiátky a další.

     Mít zahrádku, má své výhody i nevýhody. Kromě pěkného posezení, grilování, vypěstování pěkných květin, ovoce a zeleniny, ale také občas bojujeme, s kočkami. Chov koček, je v naší ulici, hodně rozšířený a každá druhá domácnost, má u nás jednu, nebo i více koček. Bohužel pro nás, se pár z nich naučilo chodit kálet, na naší zadní zahradu, kde máme posezení.  Věším zde vyprané prádlo, mám zde malý záhonek a Levandulky. Moje malá, má zde svůj stoleček, malé pískoviště a v létě, bazének. 

    Pár let, jsme měli klid, od koček. Po počátečních nesnázích, po instalovaní kočičích repelentu, se kočky odnaučily, k nám chodit. Před pár měsíci, jsem znova začala odklízet kočičí bobky a sypat na záhonky a trávu, pálivé Chili. To, bohužel pomohlo, jen na chvíli. Znovu, jsem musela nainstalovat do každého rohu, elekronické repelenty, které jsou účinné, ale bohužel spotřebují, spoustu baterií. Vypadá to, že repelenty zabraly, už dva týdny, máme čistou zahrádku.

   Od poloviny týdne, mají odpolední teploty dosáhnout až osmnácti stupňům a já se moc těším, až opět rozložíme náš dřevěný zahradní nábytek, který máme vždy přes zimu složený a zakrytý. Budeme si moc užít sluníčka, sednout si odpoledne na zahrádce a vypít si kafe.  To je dnes ode mne všechno. Mějte se krásně.

                                                                                                            Užíjte si příjemného  počasí       Lenka


Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...