pondělí 20. prosince 2021

Tvoření vánočních dekorací z dřívek a šišek

 Krásné adventní odpoledne

    V tomto příspěvku, bych se ráda rozepsala o mém dalším tvoření, tvoření vánočních ozdob. Jako každý rok, jsem si i tento rok vytvořila svojí dekoraci, na hlavní dveře. Loni, jsem tvořila kulatou ozdobu z kaštanů a smrkových větviček. Před loni, jsem tvořila dekoraci z smrkových větviček, juty a proutí.  Letos nově, z nanukových dřívek.

    O minulém víkendu, jsem se pustila do tvoření ozdob, na vánoční stomeček. Základ těhto ozdob, tvoří velké šišky, ze kterých, jsem vytvořila dva roztomilé sněhuláčky a dva kouzelné andělíčky. Všechen materiál na tvoření, jsem si uchovala ve své červené krabici, s materiálem na tvoření a nemusela, jsem nic dokupovat.


    Na vánoční ozdobu na hlavní dveře, jsem si tentokrát vybrala tvar hvězdy. Vytvořila jsem si základ, z nanukových dřívek který, jsem potom obmotala jutovým provázkem a také střed hvězdy. 

  Střed vánoční hvězdy, jsem ozdobila podle své fantazie a také tím, co jsem doma našla, třeba červenou mašlí, malými šiškami a smrkovými větvičkami. Nakonec, jsem připevnila pomocí tavné pistole, na spodek vánoční hvězdy, tři malé baněčky. Protože, se mi tvar hvězdy nepěkně ohýbal, zpevnila jsem vánoční hvězdu, z rubní strany, špejlemi.

   Na tvoření z větších šišek, jsem se moc těšila, už od chvíle, kdy jsem shlédla dvě videjka od mých oblíbených Creative mamy.  Jejich kreativní nápady, se zájmem sleduji na kanálu Youtube. Dvě kreativní Marie, tvoří krásné dekorace z různých materiálů, k různým příležitostem.


Video návody od Creative mamy, jak si vytvořit sněhuláčka a andělíčka:




a také video od Likigail, jak si vytvořit vánoční hvězdu:

    Při tvoření hvězdy, jsem se trošku potrápila, a musela jsem si hvězdu, z rubní strany trošku zpevnit špejlemi. Místo zářících světýlek, jsem na spodek hvězdy připevnila, ještě tři barevné baněčky. Dekorativní osvětlení různých délek, mám doma taky, ale protože jsou napájená bateriemi, váha dekorace, je po umístění baterií dost těžká a háček by na skleněných dveřích, hvězdu neudržel. Světýlka, využiji později při tvorbě dekorace, do kuchyně.

    Zdobení malých sněhuláků a andělíčků, jsem si náramě užila. Ráda malé potvůrky zdobím, různými mašličkami, knoflíky a perličkami. Na závěr, jsem šišky obsypala i bílými a stříbrnými třpitkami. Na výrobu malých kloboučků pro sněhuláky, jsem místo použitých kávových tablet, použila černou pěnovku a plsť. Myslím, že to vůbec nejde poznat, jen to bylo trochu pracnější.

   Tak jako každý rok, nevynechám tvoření z voňavých smrkových větviček. Ráda bych si, nejhezší větvičku ozdobila a položila do konvičky, na jídelní stůl. Ze zbytků větviček, bych chtěla vitvořit ozdobu s voňavou svíčkou, na stolek v obýváku a také malou ozdobu, se světýlkami do kuchyně. Toto tvoření si nechávám na konec, aby mi větvičky neseshly. Mějte se hezky.

                                                                                                                Krásné zbytek dne       Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...