středa 22. prosince 2021

Aranžování vánočních dekorací ze smrkových větviček

 Hezký večer

    Už, jen pár dní zbývá do Vánoc a mnoho rodin, už se pečlivě připravují, na Vánoce. Zdobí si stromeček, jídelní stůl, okna i poličky vánočními ozdobami. Dělají si předvánoční úklid, nebo pečou poslední várku, cukroví. 

   U nás, už máme napečeno. Pekla jsem o trochu dříve, pět druhů cukroví, protože jsem chtěla odnést cukroví učitelkám do školky, dříve než moje Anuška skončí letos ve školce a také naší rodině. Dneska, za pomocí mého Sanyho, jsme doma pečlivě uklidili a zítra už budu připravovat snídani a oběd na Štědrý den, hrachovou polévku, salát, maso a ještě chci, upéct vánočku.

   Před pár dny, jsem dodělala poslední ozdoby do kuchyně, na jídelní stůl a stolek do obýváčku. Jako každý rok, jsem si koupila smrkové větve a uložila je na zahradě, do chladu a těsně pře Vánoci, jsem se pustila, do aranžování ozdob. 

    Nejprve, jsem vybrala nejhezčí větev do vázy, na jídelní stůl a ozdobila jí větvičkami, šípky a vločkou. Zbytek, jsem rozstříhala na menší větvičky a naaranžovala je do keramického květináče, který jsem si nejprve pěkně ozdobila, jutou a stužkami.


    Smrkové větvičky, jsem zapíchala od největších, po nejmenší, do květinářské houby, okolo stojánku na svíčku. Když jsem měla základ připravený a ozdobila jsem si základ zlatými lístky, bílými šiškami, vlašskými ořechy a červenými baněčkami, které jsem doma našla. Nakonec, jsem lehce navlhčila houbu a orosila větvičky, aby mi přes Vánoce, větvičky neseshly.

   Jak už jsem psala v předchozím příspěvku, letos se mi sešlo doma, hodně světýlek na dekorace. Krásné hvězdičky, od babičky Rozzárky, jsem pověsila mojí Anuušce, do okna. Hvězdičky, mají pěkný tvar a svítí třemi barvami, zelenou, modrou a červenou, Každý večer, je mojí Anušce,v pokoji rozsvítím. 

    Velmi malá světýlka, dlouhá jen jeden metr, jsem použila na výrobu velmi rychlé ozdoby, na kuchyňský parapet. Do skleněné vázy, jsem vyskládala zbytek různě velkých šišek, vlašské ořechy, červené a žluté baněčky a také smrkové větvičky. Vršek vázy, jsem ozdobila jeřabinové větvičky s šiškami, které jsem zrecyklovala, z jiného tvoření.


    V posledních letech, je tato rychlá ozdoba velmi oblíbená. Do vázy, nebo obrácené sklenky se stopkou se vyskládají různé vánoční ozdoby, jako malé baňky, šišky, malé stromečky a sobi a dárečky. Nejlépe vypadá koláž ze tří stejných váz, nebo třech stejných sklenek se stopkou. 

    Vršek vázy, nebo stopka sklenky se posype umělým sněhem a do vázy, nebo kolem sklenek, se dají smrkové větvičky a do nich potom malá světýlka. Nakonec, na vršek stopky sklenky, se umístí čajová svíčka. Rychlá vánoční ozdoba, je na světě.

  Včera odpoledne, když moje malinká na dvě hodinky odpočívala, jsem neplánovaně vytvořila malé andělíčky. Můj Sany, jim říká, marťánci, podle neobvykle lesklých hlaviček. Video návod, sdílím zde:

    Marťánky, jsem tvořila z zmalých korkových špuntů a malinkých baněk. Inspiraci na rychlé tvoření, jsem znovu našla, u mých oblíbených, Creative mamy. Včera, jsem měla chuť si odpočinout, u nějakého rychlého, tvoření. 

    Svoje marťánky, jsem trochu více nazdobila, než je to v originálním, video návodu, také dostali vánoční kabátek z plsti, botičky, paže. Obličeje mých marťánků, nemám tak hezky namalované, jako ve videu. Moje Anuška, jim po probuzení našla místečko, na stromečku který, je už dost plný, ručně vyrobenými ozdobami. Letos, nemáme stromeček menší a nestojí na stolečku, ale na zemi a má metr osmdesát. Dneska, je to ode mne všechno. Mějte se hezky.

    Protože, píši tento přispěvek těsně před svátky, tak bych Vám za naši rodinu, popřála:

Kouzelné vánoční svátky, plné nádherných zážitků a pohody v rodinném kruhu, ať z vašeho domu o Vánocích zní v tomto nelehkém čase, upřímný, bezstarostný smích, z celého srdce všem Vám přejí Lenka, Anuška a Sany. ⛄🎄🎊🍷🍰💖


                                                                                                         přeji pohodový adventní čas     Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...