úterý 7. prosince 2021

Tvoření vánočních dekorací, z třpitivé pěnovky

Hezký večer

    Přípravy na Vánoce, jsou u nás v plném proudu, už začátkem měsíce. Minulý pátek, kvůli naší malé, natěšené princezny, jsem vytáhla z garáže ozdoby a stromek, který jsme si spolu nastrojily  a pověsily si na poličku garlandu a okna nazdobily, háčkovanými vločkami. 

      Nějaké zdobení, jsme nechali také tatínkovi. Anuška, si s pomocí tatínka nazdobila také, velké okno v pokojíčku.  Pověsila si, do okýnka barevné světýlka, hvězdičky, které dostala od babičky Rozárky a také nalepila bílé a modré vločky, a také sněhuláčky. Společné zdobení si  Anuška, plně užívala a moc jí to bavilo. Také, ráda pozoruje, blikající světýlka.

     Když, moje Anuška odpoledne odpočívá, mám dvě hodinky na tvoření. Vytvořila jsem si ještě pár ozdob na stromeček z třpitivé pěnovky. Vyzkoušela jsem si vytvořit hnědou vločku, jednoduchý věneček a srdíčko z barevných proužků.


    Znovu, jsem se nechala inspirovat prací šikovných lidiček, kteří rádi tvoří pěkné ozdoby z pěnovky a poté svoji práci sdílí a vytvořila ještě pár ozdob. Zde, jsou odkazy na stránky, podle kterých, jsem tvořila:
https://www.facebook.com/watch/?v=295167172608924

https://www.facebook.com/watch/?v=289203109753889    

https://www.facebook.com/watch/?v=217485693097173


    Tento týden, k nám přišel Mikulášek a přinesl Anušce ovoce a ořechy, nazdobené perníčky, a také nějaké sladkosti. Anuška, byla trošku více potichu, než je obvyklé, ale tatínkovi potom líčila, co všechno dostala od Mikuláška a jaké měl Mikulášek velké bříško, bílé vousy a také, že se styděla poděkovat. Slíbila, že se v chování zlepší a zatím se moc snaží. 

   Malou nadílku od Mikuláška, nazdobených perníčků, jsme také odvezli sestřenícím Anušky, Petře a Zsofii.

    Kromě zdobení, jsme se také pustily do vánočního cukroví a v neděli, jsem ukoulela kokosové kuličky. Moje princezna, statečně pomáhala a vážila a přesývala suroviny, na těsto. Ze zbylého kokosu, jsem včera upekla narychlo a neplánovaně esíčka a šneky, které ještě později dozdobím čokoládou.

    Před dlouhou dobou, jsem si koupila na tvoření nanuková dřevěná dřívka a chystám se z nich vytvořit něco, více užitečného, než je jen ozdoba. Potřebuji věšáček na klíče, do malinké předsíně. Mám tam  pěkný věšáček, lodičku, ale je dost nepraktický, protože má jen jeden háček, na který si musíme pověsit všechny klíče, od domu a aut. 

     Moje představa, je vytvořit z dřívek malý domeček, se třemi háčky, tmavě hnědé barvy. Ozdobím si ho třeba malými šiškami, dřevěnými květy.  To, je ode mne dneska všechno.


                                                                                                            Hezký večer a krásné sny       Lenka

1 komentář:

  1. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...