úterý 30. listopadu 2021

Vánoční tvoření z pěnovky

 Hezké odpoledne

     Jako každý rok i tento rok, jsem se pustila do tvoření, vánočních ozdob. V minulých letech, jsem tvořila malé, vánoční ozdoby z plsti, ze smrkových větviček, nebo jsem si jich pár, uháčkovala.  Tento předvánoční čas, zkouším nově, tvořit z pěnovky.

    Moje Anuška, jako každé tříleté dítě zlobí, potřebuji v těhto dnech více, jako jindy vypustit, mentálně se odreagovat a odpočinout a k tomu mi bezvadně pomáhá, večerní tvoření. Každému funguje něco jiného, někdo si odpočine při sportu, jiný při práci na zahradě, nebo při četbě knihy.  Mi pomáhá tvoření ozdob, meditace, procházka a cvičení.

    Letos, si nově zkouším vytvořit nějaké ozdoby, z pěnovky. Tvoření z pěnovky, jsem nějakou dobu ignorovala, protože, většina ozdob na mne působí uměle a lacině. Při schlédnutí pár obrázků a videí, jsem si i já našla něco, co jsem si chtěla sama z pěnovky vyzkoušet, vytvořit. Moc se mi třeba líbí, použití starších baněk a třpitivé barevné proužky pěnovky, k vytvoření vánočních ozdob, nebo roztomilé, malé muchomůrky.



     Na tvoření vánočních ozdob, jsem vybrala pěnovky klasických vánočních barev, jako je červená, bílá, zelená a aby, ozdoby vypadaly slavnostně, jsou pěnovky navíc, také třpitivé. Jsou to také barvy ozdob, kterými zdobím, vánoční stromeček.

    Z pěnovky, už jsem tvořila na Velikonoce mojí Anušce zvířátka, a také s mojí malou na dušičky srandovní dýně, duchy a další ozdoby. Vím, že se s pěnovkou velice dobře pracuje, daleko lépe než z látkou, nebo plstí, je to ideální materiál, pro malé děti.

   Všechny nápady na dekorace, nejsou z mé hlavy, ale nechala jsem se inspirovat od jiných šikovnch ručiček, třeba z videí na You tube, nebo na Facebooku. Nápadů, na vánoční dekorace z pěnovky, je zde opravdu hodně, třeba na andělíčky, baňky, vločky a další.

Dlouhé stromečky:https://www.facebook.com/watch/?v=274407770994540

Roztomilé muchomůrky:https://www.facebook.com/watch/?v=476205693843964

Sněhové vločky:

a ozdoba s baněčkou:

    Jako první, jsem tvořila dvě ozdoby ze starších baněk, je to jednoduchá dekorace z nestejně dlouhých proužků, které se lepí pomocí tavné pistole, na začátek kulaté baňky. Tímto jednoduchým tvořením, jsem si vyzkoušela, jaké množství lepidla, musím vymáčknout, z tavné pistole. A musím přiznat že, chce to trochu cvik, protože se používá, jen opravdu velmi malé množství lepidla a když vymáčknete více, lepidlo vyleze ven a jde to v místě nalepení, hodně poznat. 

  Tvoření roztomilých muchomůrek, bylo pro mne opravdu zábavné. Klobouček, jsem tvarovala pomocí sešívačky, která byla z druhé strany kloboučku trochu viditelná proto, jsem bílou část kloboučku, oproti videu natřela lepidlem a posypala, bílými třpitkami. Konec tenké nožky, jsem také posypala zelenými třpitkami.

   S tvořením vloček, stále trošku bojuji. Nemám problém, vytvořit větší vločky, u těch menších, se kterými se hůře parcuje a které mám radši, mi ale stále ve spojích vykukuje, občas lepidlo. To se mi moc nelíbí a potřebuji se naučit lépe pracovat s tavnou pistolí a úzkými dílky. 


      Prosinec, ještě ani nezačal a večerů do Vánoc, ještě zbývá hodně. To je, ideální čas na další vánoční tvoření a pečení. Dneska, jsem si přikoupila na tvoření ještě pěnovku, tmavě hnědou s jablíčkově zelenou a ještě bych si chtěla vyzkoušet, vytvořit jiný typ vloček a baněčky,  srdíčka a třeba malé hříbky.  

    S pečením, to letos vůbec nebudu přehánět, upeču a ukoulím jen tři druhy vánočního cukroví. Perníčky, už napečené a nazdobené mám, tak možná ještě upeču tradiční vánočku a to bude, asi tak všechno. 


                                                                                                          Mějte se hezky  a krásné tvoření          Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...