sobota 20. listopadu 2021

Pečení voňavých perníčků a tvoření s Anuškou

     V pátek, nechodí moje Anuška do školky, proto jsem pro ní vymyslela zajímavý program, pečení perníčků. Moje Anuška, miluje pečení a hraní si na pečení, vždy mamince přinese chutný čokoládový muffinek, nebo jahodový koláček. Proto, jsem jí chtěla zapojit do pečení perníčků a aby si mohla vyzkoušet válení a vykrajování tvarů.

    Těsto, jsem si připravila den předem a dala na noc, do lednice odpočinout. Loni, jsem pekla perníčky podle jiného receptu. Vybrala jsem si recept, na medové perníčky, s kapkou rumu. Pekla jsem je sama a zdobila perníčky bílkovou polevou, když Anuška spala, abych jí perníčky mohla zabalit do celofánu a darovat na Mikuláška, který k nám také chodí.


    V pátek, jsem vybrala jednodušší recept na perníčky, které se nemusejí nechat odležet a měly by být rovnou po pečení, měkké. Recept na tyto perníčky, jsem našla na stránce toprecepty. cz. Recept obsahuje spoustu foteček, i video. Perníčky, jsem pekla tentokrát jen z poloviční dávky a držela jsem návodu až na to, že jsem do receptu přidala, lžičku kakaa. Proto, jsou moje perníčky v porovnání s originálním receptem, o něco tmavší.

    Recept na tyto perníčky najdete v tomto odkazu: https://www.toprecepty.cz/recept/3353-pernicky-ktere-jsou-hned-mekke/?fbclid=IwAR3Lo_rtrYrUq-3Iub-vZiScoA-uAb4_Sq7xeFrUfSX2YEr7YdwQ4i3-6XI

   Anuška, byla moc šikovná, válela těsto válečkem a vykrajovala tvary vloček, koleček, srdíček a květinek. S pomocí nožíku, jsem pokladala vykrojené tvary na plechy s pečícím papírem a jak Anušku přestalo pečení bavit z posledního těsta, jsem ostrým nožíkem vykrojila malé domečky a stromečky, nemohla jsem u nás koupit žádné vykrajovačky, s vánoční tématikou.

    Protože, máme úzkou, dlouhou kuchyň, občas se mi stane, že zavadím tělem o tlačítko teploty na troubě a teplotu si nechtěně, zvýším. Perníčky se pečou, jen deset minut a poslední plech stromků, jsem docela připálila. Z posledního malého kousku těsta, jsem vyřezala ještě další stromečky, aby jsem měla stromečky také pro Anuščiné sestřenice, k Mikulášku.

    Když, Anuška odpoledne spinkala, měla jsem dvě hodinky, na zdobení. Před časem, jsem si koupila pytlíčky na zdobení trojúhelníkového tvaru. Špičku pytlíčku, si ustřihnu podle potřeby, podle toho, jak silnou linii potřebuji. Na nazdobených srdíčkách, je poznat, že zdobení, není tak jemné, jak jsem potřebovala. Proto, jsem použila ještě jeden pytlík a dírku ustřihla, daleko menší. 

    Dneska dopoledne, jsme šly s Anuškou na procházku a hrály, jsme si na schovávanou. Je to Aničky oblíbená hra venku i doma. Venku se Anuška nebo maminka schovává za stromy a doma zase pod deku, za závěs, nebo pod jídelní stůl. Po procházce, jsem pro nás naplánovala trochu vánočního tvoření.


    Pro tvoření, jsem zvolila jednoduchý, zimní motiv sněhuláčka a pěnovku. S tříletou holčičkou, která ještě není moc zručná a neudrží hodně dlouho pozornost, je pěnovka ideální. Tvar sněhuláčka, kloboučku, mrkvičky, jsem pomohla nakreslit a vystřihnout a Anuška si poté vybrala očka, šálu a zvolila, kde příjde všechno nalepit. Větvičku, jsem nám přinesla z procházky.

     Anušku i toto jednoduché tvoření, moc bavilo a příště budeme z pěnovky tvořit vánoční stromečky. Stromečky budeme mít každá svůj a každá si ho podle své fantazie pomalujeme a nazdobíme, třeba malými bambulkami, perličkami nebo knoflíčky. Chci, aby se Anuška více do tvoření zapojila a udělala si stomeček podle svého.

    Na okraj kloboučku sněhuláčka a stromečků, udělám dírky a protáhnu tenké jutové provázky a vytvoříme tak na Vánoce pěknou garlandu Anušce do pokoje. Jako další tvoření můžou být třeba zvonečky, nebo něco jiného, s vánoční tématikou.


                                                                                                                Krásné tvoření a víkend    Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...