neděle 14. listopadu 2021

Jednoduché tvoření z ořechových skořápek

 Krásné nědělní odpoledne

    Tento týden, byl pro nás speciání, protože jsme v pátek, oslavili třetí narozeninky, naší Anušky.  Jako každým rokem, jsme připravili malou oslavu, v rodinném kruhu. Anuška a Sany, měli v pátek volno a proto, jsme si mohli už od rána, udělat pěkný den. Na dopoledne, jsem pro nás zamluvila místo v herně, kde jsme se s Anuškou mohli vyřádit na prolézačkách a skluzavkách.

   První dva roky, jsem narozeninový dortík Anušce pekla sama, ale tentokrát, jsem chtěla něco více speciálního a objednala jsem jí čokoládový dort, s čokoládovým krémem, u cukrářky, Jackie. Jako ozdobu, jsem vybrala Anušky oblíbenou pohádku, Prasátko Pepa. Cukrářka Jackie, vytvořila krásnou ozdobu: Prasátko Pepa s přáteli, na pikniku, se spousty roztomilými detaily. Dortík, vypadal moc krásně a také dobře chutnal.

    Na pátek, jsem si vše připravila den předem, zabalila dárky, ozdobila balónky a transparety obývák, i frkačky a slavnostní čepičky. Den předem,  jsem si také připravila objed a pohoštění pro hosty, abychom mohli pátek strávit společně a příjemně, jako rodina. Odpoledne, jsme potom třetí narozeninky oslavili společně s rodinou. Anuška si řekla, že při zpívání a zfoukávání svíček na dortu, nebude plakat a také neplakala.

    Na sobotu, jsem naplánovala dlouhou dopolední procházku, bylo krásné, teplé podzimní počasí a na odpoledne potom, tvoření vánočních dekorací, z ořechových skořápek. Do rodinného tvoření, se zapojil i tatínek Sany a svým způsobem i Anuška. Spolu, jsme vytvořili vánoční dekorace sobi a látkové oříšky, které se dají zavěsit na stromeček, smrkovou větvičku, nebo třeba na jutový provázek, do okna.



    Ráno, jsem rozlouskla vlašské ořechy, aby jsme měli dostatek, skořápek na tvoření. A protože, nemáme doma kleště na ořechy, musela jsem si pomoci, malým kladívkem. Po otvírání ořechů kladívkem, zpravidla zůstal na jedné straně malý otvor a okraje skořápky, nebyly pěkně pravidelné.
    
    Když, Anuška odpoledne spinkala, připravila jsem si v klidu materiál, na tvoření sobů a látkových  oříšků. Namalovala jsem si na plsť a vystřihla parohy, nastříhala stužky a plstěná a látková kolečka na oříšky a vytvořila malé mašličky, na zdobení. Odpoledne, jsme potom se Sanym a Anuškou tvořili. 

    Návod na kouzelné, látkové oříšky jsem našla na webové stránce Novinky. cz
a návod na sobi, jsem našla na facebookové stránce 5 minutes crafts, kde je dalších 11 nápadů na rychlé vánoční dekorace: https://www.facebook.com/watch/?v=1049813545447177


    Látkové oříšky, jsem tvořila sama tak, že jsem si nastehovala plstěné nebo látkové kolečko podle obvodu, do kterého jsem vložila výplň a vytvořila malý polštářek, do skořápky. Pomocí tavné pistole, jsem připevnila na okraj skořápky stužku, na pověšení. Poté, jsem polštářek vložila do skořápky a nakonec, jsem oříšek ozdobila malou mašličkou, s rolničkou.

    Sanymu, se zalíbila zelená a pustil se do tvoření, zelených sobů. Jednomu sobovi, nalepil legrační oči, jedno malé a druhé velké a druhému sobovi, zase vyrobil z tenkého plastu, sluneční brýle. Smála jsem se, protože při lepení trošičku bojoval s tavnou pistolí, než jí trochu, dostal do ruky. Zelenou stužku, jsem mu musela ustřihnout, vícekrát. 

    Anuška, se do tvoření zapojila svým způsobem a místo tvoření z vlašských skořápek, si tvořila svoje příšerky a mazlíčky na stole, ze všech materiálů, které našla. Dala jim parohy, oči, nos i mašli, i tak jí tvoření bavilo a vydržela tvořit příšerky, docela dlouho. 😊

    Naše vánoční sobi a oříšky, nejsou perfektní, ale díky tvoření, jsme strávili pěkný, společný čas a užili si i trochu legrace. 


                                                                                                Krásný zbytek víkendu    přeje    Lenka

1 komentář:

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...