sobota 16. října 2021

Rozpleteno na tenký kabátek z jednou použité vlny

    Asi, jako každá pletařka, háčkařka radši pletu a háčkuji z nové vlny, ale i tak jsem se rozhodla pár starších a pár neprodaných kousků vypárat a vlnu použít, na nové tvoření. Toto, se týká i párané, tenké vlny Wonder soft, ze které zrovna pletu, tenký kabátek.

    Návod, na tuto velmi tenkou vlnu,  jsem znovu objevila na stránkách, Drops design. Jde o návod na tenoučký kabátek se zajímavým názvem, No One But Me. Letní kabátek, má krátké rukávky a jednoduchý střih a plete se lícovým a vroubkovým žerzejem. Kabátek, se zapíná na předním díle, na tři knoflíčky. V originálním návodu, je kabátek upleten z hedvábné, mohérové vlny, Drops Kid- Silk. 

  Moje vlna Wonder Soft, není tak kvalitní a je, ale opravdu velmi tenká a bohužel díky jednoduchému žerzeji, na pletenině, ještě více vynikne, že už byla jednou použitá a pletená očka, jsou hodně nesouměrná. Jde to, docela dobře vidět, i na mém přiloženém obrázku. 

  Po vypárání, jsem samozřejmě vlnu namotala do přaden, vyprala ji a namočila, do lázně. Hodně doufám, že po dalším vyprání a lázni, se očka srovnají. 

  Vlna, je velmi tenká, pro představu, na upletení čtverece 10x10 cm se uvádí na štítku 36 ok a na výšku, 46 řad a plete se na jehlicích č. 2 mm nebo 2,5 mm. Výhodou, je malá spotřeba, ve sto gramech akrylové vlny, je stočeno 850 metrů.

    Moc se mi líbí, jak byl kabátek navržený, jeho jednoduchý design. Líbí se mi, jeho síla a také lehkost a vzdušnost. Kabátek, je lehce vypasovaný a má decentní odstín, střih a vzory. Je, ideálním doplňkem, k letním šatům na ramínka, nebo tílku a sukni. Perfektní, pro naše studené léto.

    Kabátek, pletu podle originálního návodu, v kuse na kruhové jehlici, č. 3 mm. Nejprve, jsem rozpletla kabátek na velikost M, po přeměření dílu, který byl až moc velký, jsem musela začít znovu a rozpletla jsem, na menší velikost S. Určitě, je to díky použití, jiné vlny.

    Na kruhovou jehlici, jsem nahodila podle návodu, pro přední a zadní díl hodně ok a upletla krátký, spodní lem. Kabátek, pletu od spoda, nahoru. Dále, jsem pletla tělo kabátku hladkým žerzejem a tvarovala jsem ho, podle návodu. Novou zkušeností pro mně je, tvarování průramků a následné nahazování ok, na sedlo. Sedlo, pletu podle návodu vroubkovým žerzejem a zužuji díl, ujímáním ok směrem, ke krku.

    Nastal už podzim a dny, jsou postupně kratší a chladnější. Proto, bych ráda rychle dokončila tento kabátek a rozpletla na teplou šálu, pro mojí Aničku. Na jaře, jsem dcerušce upletla svetřík s vázačkou z měkké, duhové vlny a také hučku a ještě mi zbyla, dvě klubíčka. Jsou ideální, pro nové tvoření. Anuška, nemá ráda vítr a nová šála, ji pěkně zahřeje a bude jí ladit k nové hučce. 😉

   

                                                                  Hezké sobotní odpoledne a zbytek víkendu Vám  přeje           Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...