středa 27. října 2021

Podzimní rodinné tvoření

    Podzimní odpoledne, trávíme společným tvořením a pečením, s naší Anuškou. Nejprve, jsme si s Anuškou, nasbíraly u hřiště pár kaštánků, slupek a listů a jako loni, jsme se pustili do výroby, zvířátek. Náš tatínek, vytvořil rodinku jelínků a já jsem tentokrát vytvořila z kaštánků a slupek, postavičku lovce. Anuška, se nejlépe zabavila při hraní s nářadím a hraním, s našemi výtvory.


    V neděli, jsme se společně pustili do pečení kakaové buchty, s tvarohovým prošíváním. Já, jsem připravila tvarohový krém, tatínek přichystal suroviny a malá Anuška, stojící u linky na židličce, přesývala mouku, prášek do pečiva a cukr, aby buchta byla více nadýchaná. Samozřejmě ochutnávala těsto a krém. Buchta, se moc povedla, a tak jsem pár kousků buchty přinesla, i tetě, strejdovi a sestřenicím Anušky.

   Včera, byla Anuška naladěná na smutnou notu, máme tady podzimní prázdniny a tak, jsem pro ní vymyslela na odpoledne, pěkný program. Po odpoledním odpočinku, jsme pověsily společně halloweenské dekorace. Dva řetězy které, jsme po chvilkách tvořili i statínkem, z měkké pěnovky a jutového provázku. Krátký řetěz s pavouky, dýněmi a duchy, jsem pověsila Anušce do pokoje, na okno. Druhým řetězem, jsem ozdobila dlouhou polici, v obýváku.

   V obýváčku, jsme také ozdobily bílý stoleček, háčkovanou pavučinou s pavoučkem a svíčkou a také nasbíranými, barevnými listy a dýňovými skřítky. Po páté hodině, jsme vyrazily s Anuškou do nedalekého obchodu, pro dýně. Menší z dýní, jsme si poprvé s Anuškou společně vydlabaly a ozdobily.

    Anuška, byla tak natěšená, že celou cestu do obchodu, utíkala. Poprvé, si vyzkoušela vydlabat vnitřek dýně, dužinu a semínka, namalovat na dýni oči, nos a pusu, ale nejvíce jí bavilo zhasínat lampičku a světlo a pozorovat, jak ve tmě dýně, svítí. Malou svítící dýni, jsme umístily na studené místo, na okenní parapet, do kuchyně.

    Hned ráno, po probuzení, Anuška vyprávěla tatínkovi, že máme novou dýni, že s ní mamince pomáhala, a že se jí tatínek, nemusí bát. 😊 A že, druhá větší dýně, čeká na tatínka, v lednici. Čeká na to, až si jí Anuška spolu s tatínkem, vydlabou. Anuška tatínkovi, s dýní ráno nadšeně pomáhala, dlabala lžící dužinu a semínka a pořád dokola malovala nos a oči. Větší dýně, dostala také legrační knírek a obočí.

    Jsem moc ráda, že se mi včera podařilo rozehnat Anuščinou, smutnout náladu a že jsme spolu strávily příjemné odpoledne krátkou procházkou, sbíráním listí a zdobením a zútulněním našeho domečku. Dceruška, si také vyzkoušela, něčeho nového. Moc příjemné a pohodové odpoledne! Anuška, byla moc hodná a šikovná a hlavně natěšená! 💗


                                                                                                        Krásné podzimní odpoledne     Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...