sobota 30. října 2021

Lehoučký jako pírko,

    je dokončený kabátek, s krátkými, spadenými rukávky, který jsem s radostí upletla, už z jednou použité vlny.  Vlna Wonder Soft, je ale opravdu velmi tenká a díky jednoduchému žerzeji, na pletenině, ještě více vynikne, že už byla jednou použitá a pletená očka, jsou hodně nesouměrná a nepomohlo ani moc vypraní a následné položení, do lázně.

    Návod, na tuto velmi tenkou vlnu,  jsem znovu objevila na stránkách, Drops design. Jde o návod na tenoučký kabátek se zajímavým názvem, No One But Me.  Moc se mi líbí, jak byl kabátek navržený, jeho jednoduchý design. Líbí se mi, jeho síla a také lehkost a vzdušnost. Kabátek, je lehce vypasovaný a má decentní odstín, střih a vzory. Je, ideálním doplňkem, k letním šatům na ramínka, nebo tílku a sukni. Perfektní, pro naše studenější léto. 

  Letní kabátek, má krátké rukávky a jednoduchý střih a pletla jsem ho lícovým a vroubkovým žerzejem. Kabátek, jsem upletla podle originálního návodu, v kuse na kruhové jehlici, č. 3 mm. Díky rozpínavosti vlny, jsem si upletla kabátek o velikost menší, velikost S. Nakonec, jsem našila, tři perleťové knoflíčky.

    Na kruhovou jehlici, jsem nahodila oka podle návodu, pro přední a zadní díl a upletla, spodní lem. Kabátek, jsem pletla v jednom kuse, od spoda, nahoru. Spodek kabátku, jsem pletla hladkým žerzejem a tvarovala jsem ho, podle návodu. Novou zkušeností pro mně bylo, tvarování průramků a následné nahazování ok, na sedlo. Sedlo, jsem pletla vroubkovým žerzejem a ujímala oka, podle návodu.

   Střih kabátku, se mi moc líbí, ale musím přiznat, že nesedí úplně přesně, jak bych si představovala. Po vyzkoušení kabátku, jsem musela udělat, pár menších úprav. Sedlo a výstřih, jsou trochu větší, než, je moje velikost  i přesto, že jsem u krku pokračovala dále v pletení, ještě centimetr a půl. 

  Průramky, jsou na můj vkus hodně vykrojené, i přes to, že jsem je po vyzkoušení, ještě zvedla pár řadami, vroubku. Proti tomu, spodní část kabátku, by mohla být i o trochu větší. Jsem si jistá, že je to mnou, použitou vlnou.

    I přes malé úpravy, chybičky a nerovnost pleteniny, se mi kabátek líbí a určitě nezůstane ležet zapomenutý, na spodní polici, mého šatníku. Kabátek, je velmi pohodlný a lehoučký jako pírko. Díky jednoduchému střihu a bílé barvě, se dá vytvořit spoustu, módních kombinací. 

  Elegantně a romanticky, bude kabátek vypadat, v kombinaci s bílým tílkem a květovanou, volánovou sukní a sandálky. Naopak, více moderně a sportovně, bude kabátek vypadat s tmavě modrým tílkem a džínsovými kraťasy a bílými teniskami. 

    Upletený kabátek, není úplně perfektní, ale díky jiným kvalitám, jako je lehkost, pohodlnost a jednoduchost, jsem ráda, že jsem se do pletení tohoto kousku pustila a využila další zbytek, párané vlny. Asi, bych ještě dlouhou dobu, nenašla pro tak tenkou vlnu, žádné uplatnění.

    Citelně, se ochladilo a větrné a přeháňkové, podzimní počasí, je tady. Začíná podzimní čas, kdy je třeba už vzít pod bundu tenký svetřík a ze šuplíku, vytáhnout šátek a třeba i tenkou čepici. Moje Anička, nemá ráda vítr a potřebuje nějakou šálu, kolem krčku, takže dalším mým tvořením, bude pletená, jednoduchá šála z duhové vlny, z které už má moje dcerka svetr i hučku a také nový návod do sekce, s pletenými návody. 


                                                                                                          Přeji           krásné odpoledne a víkend     Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...