pátek 5. listopadu 2021

Duhová šála k hučce a svetříku, pro mojí holčičku

    Citelně, se ochladilo a větrné a přeháňkové, podzimní počasí, je tady. Začíná podzimní čas, kdy je třeba už vzít pod bundu tenký svetřík a ze šuplíku, vytáhnout šátek a třeba i tenkou čepici. Moje Anuška, nemá ráda vítr a potřebuje nějakou šálu, kolem krčku proto, jsem jí velmi narychlo upletla duhovou šálu k hučce, kterou jsem jí i se svetříkem upletla, na jaře. 

    Před tvořením, jsem přemýšlela o střihu. Nejprve, jsem si myslela, že Anička si šálu jednou omotá kolem krčku a poté překříží, na hrudníku. To, se ale mojí malinké nelíbilo, takže jsem zvolila jednodušší střih a rovnou šálu Anuška kříží, jen na hrudníku. Vzorek, jsem zvolila stejný, jako u hučky a svetříku.

   Měla jsem štěstí a dostala jsem slevu, na pět klubek vlny Light & Long Tweed, od firmy Rico design, kterou prodavačka špatně nacenila a zařadila do regálu, v mém oblíbeném obchůdku.  Ze tří a půl klubka heboučké směsky bavlny, akrylu, polyamidu a viskózy, jsem upletla mojí holčičce svetr a hučku a z posledního klubka, před pár dny duhovou šálu a tím, doplnila pěkný set, o potřebný kousek.  

   Šálu, jsem upletla stejným vzorem se snímaných, hladkých ok, jako svetřík a hučku. Protože, se pletenina kroutí stejným způsobem, jako žerzej, na okrajích šály, jsem vzor zakončila, třemi oky vroubku. Šálu, jsem zakončila malými střapci, tak jako šněrovačku u svetříku, vynechala jsem jen, dřevěné korálky. Pro snadné použití, jsem vytvořila uprostřed šály malý otvor, kterým si může moje holčička, druhý konec protáhnout a šálu utáhnout pod krkem, podle potřeby.

    Heboučká, melírovaná vlna vytváří na pletenině pěknou paletu odstínů a přechází od příjemné zelené, přes růžový a oranžový odstín a vrací se znovu, k sytě růžové a zelené. Hučka se šálou, bude pěkně vypadat k zimní, světle růžové bundičce, od babičky Alenky. 

   Anuška, velmi ráda nosí heboučký svetřík s vázačkou a duhovou hučku a já doufám, že si oblíbí, také praktickou šálu. Včera, si ji ráno Anuška oblékla do školky a to i přes to, že nebyla dokončená a chybělo ještě dodělat na konci šály, pár zelených střapců. Šála, byla schovaná pod bundičkou, takže to nebylo vůbec poznat. 😄 

   Návod na praktickou šálu, přepíšu a budu sdílet během následujících dní, v návodech na pletení. 

     

                                                                                                               Hezký podzimní večer               Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...