čtvrtek 23. září 2021

Recyklace červených šatů, Petite collection debenhams

Pěkné odpoledne,

    Každá žena to asi zná a má ve svém šatníku, pár kvalitních kousků, které v minulosti, velmi ráda nosila, pořád jsou neobnošené a hlavně díky kvalitnímu materiálu a ušití a vašemu šetrnému ošetření,  jsou pořád krásné, jako ve stejný den, ve který, jsme si, je koupily. Důvodů, proč už je nenosíme, je celá řada, nabraná kila po dítěti, preferujeme více pohodlnější kousky, méně příležitostí k nošení, či změna stylu.

   Dneska, se rozepíši o jednom takovém kousku se kterým, se nemohu rozloučit. Červených šatech Petite Collection, která se prodává v obchodním domě, Debenhams. Je to, opravdu kvalitní kousek, který jsem dostala dárkem, asi před sedmi lety, od mého miláčka. Už, si nevzpomínám, při jaké příležitosti, ale nosila jsem je při speciálních příležitostech, jako je svatby, výročí, slavnostní večeře.


    Tyto šaty, jsou ušité ze dvou materiálů. Vrchní vrstva, je z tenkého šifónu a podšívka, je z pružného žerzeje. Vrchní díl, šatů tvoří krásně tvarovaný živůtek, ušitý v horní části, jen z průhledného šifónu. Zbytek živůtku, je podšitý. Pas, je zdůrazněný páskem, olemovaným saténovými stužkami a od pasu dolu, do půli lýtek, pokračuje lehká, splývavá sukně. V zadní části živůtku, je decentní rozparek uzavřený, na malinký knoflíček. Volné vázačky, lze uvázat na mašli, v pase ve předu, nebo vzadu.

     Je to pěkný kousek, se kterým se nedokáži rozloučit a opravdu od začátku, jsem si zamilovala lehkou, splývavou sukni. Šaty nenosím, přesně kvůli důvodům, které jsem popsala výše a proto, jsem se rozhodla, pohodlnou sukni si ponechat a šaty střihnout, na sukni. 

    Samotná sukně, má hodně pozitiv, je velmi pěkná, vzdušná a také velmi pohodlná. Při chůzi do schodů, o sukni nezakopávám, sukně se nekrčí, je dostatečně široká a dlouhá, takže se v ní můžu neomezeně pohybovat, i s malým dítětem. Sukně, skvělě vypadá se slavnostní blůzkou a bolerkem, pro lepší příležitosti, nebo s černým tričkem a koženou bundou, pro modernější vzhled.

Zde je konečný výsledek:

    Včera odpoledne, když moje malinká spinkala, jsem se do toho pustila. Rozpárala jsem šaty v jejich půlce, v místě, kde živůtek byl našitý, na sukni. Zip, který byl všitý do boků šatů, jsem ustřihla o trochu delší, než je sukně. Odpárala jsem také obě vázačky které, jsem posléze použila k vytvoření tenkého pásku, s vázačkou na konci.

   Dále, jsem přichytila znovu, pečlivě podšívku sukně, k sukni. Samotný zip, jsem v horní část zakončila pár stehy, aby mi jezdec při oblékání nevyjížděl, ze zipu. Obě vázačky, jsem v koncích sešila k sobě a po zkoušce, jsem našila vázačky, místo pásku. Při našití pásku, na šicím stroji, jsem dbala na to, aby byly obě vázačky od konce, stejně dlouhé.

    Práce na sukni, byla překvapivě rychlá a jednoduchá. Sukni, jsem měla hotovou, za jedno odpoledne. Při párání, jsem musela obdivovat, jak kvalitně, jsou šaty ušité. Například: zip byl všitý do bočního švu, velmi skrytě a látka a tkanice zipu byla začištěná, olemovaná, šifónovým proužkem. Moc pěkná práce!

   Naopak, při šití na stroji, jsem musela, trošku párat. Přece jenom, jsem měla dlouhou přestávku a vyšla jsem trochu, ze cviku. Stehy, jsem neměla tak rovné, jak bych si přála. Samotný živůtek nevyhodím, určitě ho použiji na další tvoření, nebo přešiji, pro mojí Aničku.

   Sukničku, mám hotovou a já se těším, jaké módní stylizace k ní vymyslím, až třeba půjdeme na rodinnou snídani, nebo na návštěvu a kafíčko, k tetě. Moc pěkně, romanticky vypadá v kombinaci s bílým tílkem, nebo tričkem, určitě půjde dohromady s černou barvou, nebo třeba námořnickou modrou.

  Mám radost z toho, že se mi  recyklace sukně, moc povedla. 💝


                                                                                                                Krásný středeční večer          Lenka

2 komentáře:

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...