středa 22. září 2021

Pletení bez zbytku velmi tenké vlny

Dobrý den,

    V dnešním příspěvku, se chci rozepsat o mém dalším tvoření ze zbytků, pleteném boleru které, jsem dokončila, už někdy koncem srpna. Už nějaký ten pátek, jsem si schovavala klubíčko a půl velmi, tenké a velmi měkké, vlny pro miminka. Hodně dávno, jsem si koupila vlny pro miminko, zbytečně hodně a neměla tušení, co si s tak velmi tenkou vlnou, počít. 

   Pro představu, vlna Wonder Soft, je opravdu velmi tenká,  na upletení čtverece 10x10 cm se uvádí na štítku 36 ok a na výšku, 46 řad a plete se na jehlicích č. 2 mm nebo 2,5 mm. Výhodou je malá spotřeba, ve sto gramech akrylové vlny, je stočeno 850 metrů. 

  Před časem, když jsem hledala návod, na využití zbytků bavlněných přízí, jsem objevila na stránkách Drops design, dva návody i pro velmi tenkou vlnu. Z nich, jsem si vybrala starší návod, na letní pletené bolero, Espuma které, je upletené z velmi tenké příze, Vivaldi. Tuto kvalitní vlnu,  už firma Drops design, neprodává.  

  Moje vlna Wondersoft, je o něco tenčí a ani není tak chlupatá, jako vlna Vivaldi. Proto, jsem musela uplést bolero dvojitě a v konečném výsledku, bolero působí silnějším dojmem a není tak tenké a vzdušné, jak jsem si přála.


    Po dokončení bolerka, jsem byla po dlouhé době ze svého výrobku, docela zklamaná. Moje představa, byla si uplést velmi tenké a vzdušné bolero, které mohu obléct koncem léta, když už jsou chladnější rána, jen na tílko bez rukávů a v případě rychlého oteplení, složit do úhledného, malého čtverečku. Tak, jak je to krásně rozpoznatelné z obrázku originálního návodu, Espuma.

   Vlna, kterou jsem použila je natolik jiná, že ikdyž, jsem upletla velikost L, bolero není dostatečně volné, spíše je to menší emko.  To mne také docela odradilo a nějakou dobu, jsem byla rozhodnutá, svou práci, vypárat. Po nafocení snímků, jsem ale svůj názor, přehodnotila. Bolerko, vypadá i tak moc pěkně a v kombinaci s nově upravenou sukní, bolero vypadá velmi romanticky.



    Moje rozhodnutí, nechat si menší bolerko, podpořilo dosažení prvních výsledků, z celkové změny mých stravovacích návyků, a cvičebního programu po kterých, jsem začala nabírat svalovou homotu a shazovat poslední kila, která mi ještě zůstala, po porodu mojí Aničky. O tom, bych se zase chtěla rozepsat, v jednom, z mých následujících příspěvků.

    Návod, jak uplést bolero Espuma najdete ZDE.  Návod, bohužel není přeložený, do českého jazyka. Tak, jen krátce uvedu, že bolero, jsem pletla podle návodu, na kruhové jehlici č. 5,5 mm. Krátké rukávky, jsem  pletla zvlášť, na ponožkových jehlicích a po dosažení potřebné délky, jsem díly přesunula na kruhovou jehlici a pletla sedlo, podle návodu. Nakonec, jsem podle návodu výstřih, délku a rukávy, obháčkovala malými obloučky, bavlněnou přízí.

   Bolerko, zatím párat nebudu, i přes to, že není úplně podle mých představ a podzim, už je za dveřmi. nechám si ho na další sezónu a raději využiji další zbytky vln, nebo páranou vlnu, pro nové tvoření.  To, je ode mne dneska vše.



                                                                                                           Hezké středeční odpoledne      Lenka
   

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...