sobota 11. září 2021

Návštěva přátel, u moře

         Náš tatínek, měl koncem srpna pár dní dovolené a my, jsme po dlouhé době, navštívili naše maďarské přátelé, kteří bydlí v malém městě, u moře, asi hodinku a půl jízdy, od nás. Naši přátelé, bydlí ve velké bytě, v centru města Weston Super mare, jen pár kroků od pláže, mola a proménády. 

     K dvou dennímu výletu, jsme si vybrali začátek týdne, kvůli lepšímu počasí a také proto, že Kata s Petrem o víkendu a v pondělí, nepracují. Po příjezdu, jsme si zašli na lehký oběd a drink do restaurace, kousek od mola a pláže. 

   A poté, jsme vyrazili s malou, na procházku na pláž, kde jsme stavěli hrady z písku a malá si zahopsala, ve skákacím hradu. Na večeři, jsme dostali pozvání na obloženou bagetku do Subway, kterou Petr s Katou vlastní. 

    
       Zajistili, jsme si pěkné a přitom né moc drahé ubytování se snídaní, kousek od městečka a také kousek od atrakce, Puxton park, na kterou, jsme měli přeplacené lístky, na druhý den. Následující den, jsme celý den strávili v parku, který je celý uzpůsobený rodinám,  s dětmi. 

    V parku, najdete třeba farmu, kde můžete krmit zvířata, jako ovce, kozy, krávy, nebo se podívat, jak se vyrábí skvělý sýr. Najdete tam zábavné, dobrodružné prolézačky a sítě, dětské hřiště. Můžete se v parku, projet s dětmi  vláčkem s výhledem na jezírko a zvířátka. Můžete si s dětmi zahrát minigolf, najít cestu z bludiště, nebo se projet na traktoru.  

   Pro děti, jsou také k dispozici, vodní atrakce, jako šlapací lodičky, nafukovací kruhy nebo loďky s pádly, s kterými se můžete projet, po jezírku. Samozřejmostí, je občerstvení a  vnitřní měkká herna s prolízačkami, trampolíny a skluzavkami.

   Naše malinká, ráda krmila ovečky a oslíky a zamilovala si malé, šlapací lodičky na které, odvážně chodila sama, jako velká slečna. 😊 Jelikož, bylo nádherné letní počasí, navštívilo park mnoho rodin s dětmi a na některé atrakce, jsme museli i čekat, v řadě. Teplo a delší čekání v řadě, bylo na některé malé děti, už příliž. 

    Na vodní atrakci s kruhy, jsme čekali opravdu dlouho. Náš tatínek, se postavil do řady a na sluníčku, si podctivě odstál v řadě, dobrých čtyřicet minut. Anička, se ze začátku nemohla dočkat, byla podrážděná a netrpělivá, proto jsem si s ní sedla pod keř, do stínu povídaly jsme si a zpívaly si, písničky. Když, byla Anička na řadě, nechtěla nastoupit s tatínkem, za žádnou cenu do kruhové atrakce a stropila obrovskou scénu. 😆 

  I takovou situaci, musíme jako rodiče, počítat. Především malé děti, jsou z tepla a celého běhání po parku, hodně unavené a některé situace, prostě nezvládnou. Dneska, se tomu s chutí zasmějeme, ale na místě, byl náš taťka, hodně rozlobený a musel se jít schladit studenou vodou.

   Večer, jsme strávili u našich přátel. A protože, má Kata tři krásné kočky, ani Anička se nenudila a dokonce se nebála se, u Kati okoupat. Druhou noc, jsme přenocovali u přátel a po uložení Aničky, jsme si dali drink a povídali, dlouho do noci.  Moc pěkně strávený čas s přáteli a v Parku a už se těším až zase oni navštíví, nás.

  

                                                                                                             Mějte krásný a pohodový víkend   Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...