neděle 4. července 2021

Využití starších zbytků bavlněných přízí

 Hezké nedělní odpoledne

    Moje Anuška, po obědě spinká, byla ráno s tatínkem venku a drandila skoro dvě hodinky na motorce, odrážedle, které si poslední dobu velmi oblíbila, zatímco já, maminka si mohla v klidu dokončit, úklid domu. Mám chvilku času, se rozepsat o mém dalším tvoření. 

  V mém dalším tvoření, jde o háčkování, ale tentokrát neháčkuji z nové vlny, ale snažím se využít zbytky tenkých, bavlněných přízí Pattons a Petra, které mi zůstaly z háčkování topů a bikin, do obchůdku. V mé krabici se zbytky, mám hodně typů vlny a přízí a bavlněné příze různé tloušťky, zabírají ve velké karbici, podstatné místo. 

    Pro využití barevných zbytků, jsem si znovu vybrala návod od Drops design, který se krásně jmenuje Summer Sorbet. Je to zajímavý návod, jak uháčkovat krásný, barevný, letní top se sedlem a zajímavým krajkovým lemem, ze čtyř barevných odstínů. 

   Pro háčkování, jsem si vybrala pěkné odstíny, světle růžovou, bílou, denim modrou a výrazně žlutou. Tyto barevné odstíny, z patnácti barevných odstínů zbytků přízí, jdou pěkně k sobě dohromady a hezky ladí. Barevné odstíny topu na prvním obrázků, origninálního návodu, jdou také krásně, k sobě. Top firmy Drops, se mi moc líbí. Je velice barevný, ale působí optimisticky a mladistvě tak, jak to napovídá název návodu.

   Návod na stránkách Drops design, bohužel nebyl přeložený, do českého jazyka. Podle anglického návodu, už jsem pletla či háčkovala, ale preferuji spíše americké značení sloupků, než anglické. Americké značky, mi více připomínají ty české a dávají mi smysl než ty britské, ty mě trochu matou. Když, háčkuji podle britského návodu, vždy používám převodník.

    Podle návodu, se nejprve háčkuje kruhové sedlo s rozparkem a poté se háčkuje top, zhora dolů, v jednom kuse. Při háčkovaní sedla, mi přišel vzorek složený z mnoha řad různých vzorů, trochu více děrovaný, než je viditelné na obrázku a proto, jsem jednu řadu vzoru háčkovanou filetovou technikou, pro sebe trochu upravila. 

   Po uháčkovaní barevného sedla, jsem se při háčkování těla topu rozhodla, že velmi barevný vzor nechám na sedle a spodním okraji topu a tělo topu uháčkuji velmi decentní, světle šedou přízí, která top hezky utlumí. Přece jenom, top bude velmi barevný a mi už není dvacet. 😄

   V původním návodu, je top uháčkovaný háčkem č. 3 a ikdyž háčkuji topík ze stejně silné příze, jako v originálním návodu, zvolila jsem háček č. 2,5 mm. Sloupky, tak hezky leží u sebe a nerozcházejí se, jako při použití většího háčku a místo velikosti M, si háčkuji velikost L, je to rozdíl jen deseti sloupků, takže topík, by mohl hezky sedět.

    Práce na topíku, mě moc baví, už proto, že se háčkuje sedlo a tělo v kuse dohromady a střih je jiný, než neprve uháčkovat, zadní a přední díl a rukávy a potom teprve vše sešívat, dohromady. A jestli top bude vypadat krásně, bude se moc líbit a překoná mé představy, uháčkuji později ještě jeden se zbytků a tentokrát v zelénem, béžovém a hnědem odstínu.

Dneska, je to ode mne vše, mějte hezký zbytek víkendu.


                                                                                                                                                          Lenka       

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...