čtvrtek 15. července 2021

Letní top se sedlem

 Krásné sluníčkové odpoledne,

    Tento týden, u nás máme krásné, letní počasí. Sluníčko hřeje a teploty dosahují k dvacetipěti stupňům a o víkendu až ke třicítce a já se chystám po kávičce, nafouknout mojí Aničce, na zahrádce bazének, aby se mohla čvachtat, na zahrádce. Zítra nejde do školky a užije si prodloužený víkend, u bazénku.

     V mém dalším tvoření, jde o háčkování, ve kterém se snažím využít zbytky tenkých, bavlněných přízí Pattons a Petra, které mi zůstaly z háčkování topů a bikin, do obchůdku, nebo které jsem získala vypáráním, neprodaných kousků.

    Pro využití barevných zbytků, jsem si znovu vybrala návod od Drops design, který se krásně jmenuje Summer Sorbet. Tento zajímavý návod se sedlem, jsem si trochu upravila podle sebe tak, že jsem přidala do topu, ještě jednu barvu, šedou.  Uháčkovala jsem barevné sedlo z proužků, střední část topu jsem uháčkovala šedou a motiv proužků a krajkového lemu, jsem znovu použila, ve spodní části topu.


    Návod na stránkách Drops design,  není přeložený, do českého jazyka. Podle anglického návodu, už jsem pletla či háčkovala, ale preferuji spíše americké značení sloupků, než anglické.

    Top, jsem háčkovala zhora dolů, nejprve jsem uháčkovala barevné sedlo a poté jsem se rozhodla top trošku změnit a utlumit a uháčkovat středovou část topu světle šedou. Jedno klubíčko šedé příze, mi na to nestačilo, tak jsem se rozhodla zrecyklovat, už použitou přízi. Vypárala jsem neprodané, šedé, háčkované bikini.

    Při háčkovaní sedla, mi přišel vzorek složený z mnoha řad různých vzorů, trochu více děrovaný, než je viditelné na obrázku a proto, jsem jednu řadu vzoru háčkovanou filetovou technikou, pro sebe trochu upravila.  

    V původním návodu, je top uháčkovaný háčkem č. 3 a ikdyž jsem použila stejně silnou přízi, zvolila jsem háček č. 2,5 mm. Sloupky, tak hezky leží u sebe a nerozcházejí se, jako při použití většího háčku a místo velikosti M, si háčkuji velikost L, je to rozdíl jen deseti sloupků.

    Háčkovaný topík, se  mi moc líbí, ale ikdyž jsem topík utlumila světle šedou přízí i tak je velice barevný a živý. Mám ráda barevné kontrasty a ráda volím různé, barevné kombinace barev a nosím oblečení v barvách černá s červenou a bílou a také tmavě zelenou, okrovou a bílou. Zvolená, bavlněná příze, je také trošičku tvrdší, tak doufám, že se nebudu obávat top nosit a budu se v něm cítit, příjemně.

   Háčkování topu, mne velmi bavilo. Střídání vzorů, barevných proužků a přidávání sloupků, počítání a tvoření, mi přineslo velkou relaxaci a radost a proto, jsem se rozhodla a rozháčkovala ještě jednou, na topík se sedlem. Tentokrát, topík háčkuji, ve více přírodních odstínech, jako je krémová, kávová, jablíčkově zelená, mátová, oranžová a žlutá. Odstíny spolu krásně ladí a topík bude také velmi barevný a výrazný.

     Současně s háčkováním, si dělám také malé poznámky, abych je po dokončení topu, mohla přepsat a návod sdílet také na mém blogu. Moje Anuška, už se pomaličku probouzí z odpoledního odpočinku a já loučím. Pa


                                                                             Mějte se krásně, přeji hezký, sluníčkový víkend   Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...