sobota 31. července 2021

Letní top se sedlem ze zbytků 2

    Hezký večer

    Letní vedra, u nás tento týden ustoupily a začalo chladnější a deštivější počasí, ideální počasí, pro ruční práce. Začátkem týdne, jsem dokončila svůj druhý háčkovaný top, ze zbytků bavlněných přízí Petra a Pattons.  

   Pro využití barevných zbytků, jsem si znovu vybrala návod od Drops design, který se krásně jmenuje Summer Sorbet. Tento zajímavý návod se sedlem, jsem si trochu upravila podle sebe a tentokrát, jsem top uháčkovala ze sedmi barevných přízí a musela jsem hodně přemýšlet, jak barvy použiji a i trošku párat.  

     Topík jsem uháčkovala  ve více přírodních odstínech, jako je krémová, kávová, jablíčkově zelená, mátová, oranžová a žlutá. Odstíny spolu krásně ladí a topík, je velice barevný a výrazný a vypadá velmi pěkně k mé, tmavě zelené sukni, s kapsami. 


    
Háčkování topu, mne velmi bavilo. Střídání vzorů, barevných proužků, přidávání sloupků, počítání a tvoření, mi přineslo velkou relaxaci a radost i přesto, že jsem kvůli nedostatku žluté a oranžové příze, musela trošku párat a uháčkovat krajkové lemy, jen ze čtyř barevných přízí, kterých jsem měla dostatek.

  Top, jsem háčkovala zhora dolů. Nejprve, jsem uháčkovala barevné sedlo a poté jsem háčkovala středovou část topu krémovou a světle krémovou, bavlněnou přízí, stejnými vzory, jako předchozí, modrošedý top. Nakonec jsem uháčkovala barevný spodek topu.

   V původním návodu, je top uháčkovaný háčkem č. 3 a ikdyž jsem použila stejně silnou přízi, zvolila jsem háček č. 2,5 mm. Sloupky, tak hezky leží u sebe a nerozcházejí se.

   Jak už jsem psala dříve, pustila, jsem se do mé krabice se zbytky a snažím se spotřebovat všechny zbytky tenčích a silnějších, bavlněných přízí a také se snažím použít, už dříve jednou použitou přízi. Vypárám starší topík a nebo neprodaný kousek z obchůdku, vlnu natočím do přaden, vyperu a položím na pár minut do lázně a zpátky stočím, do klubíček tak, jak je to ukázáno, na předchozím obrázku.

  Při háčkování druhého topu se sedlem, jsem dostala chuť si ještě jednou uháčkovat vícebarevnou krajku a navrhla jsem si svůj letní topík, z párané bílé a černé příze Pattons a zbytku červené příze, Petra. Bílou a černou, tenkou přízi, jsem získala vypáráním bikin a halter topu.

    Navrhla a načrtla jsem si vícebarevné letní tílko, u kterého znovu spodní díl, výstřih a průramky olemuji, vícebarevnou krajkou. U bílo červeného tílka, pas zdůrazním, černým pruhem. Tílko, bude velice barevné a bude se hodit, jak k bílé letní sukni, tak černým džínsům.

   Tílko, už mám rozháčkováné a háčkuji ho také proužkovým, jednoduchým vzorem z dlouhých sloupků a filetové techniky, znovu háčkem číslo 2,5 mm. Filetovou techniku, také použiji na horní část, předního dílu. Naopak, úplně vypustím z návrhu, tmavě růžovou barvu, přízi a tílko zůstane, jen tří barevné.    

   Dneska, je to ode mne všechno a rozloučím se s vámi. Dopiji si sklenku růžového vína a půjdu spát.



                                                       Mějte krásnou, dobrou noc a Hekou neděli a zbytek víkendu!     Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...