úterý 13. dubna 2021

Svetr s vázačkou a hučka pro mou holčičku

 Hezké odpoledne,

    Dneska, budu psát o svém dalším tvoření, které jsem včera, dokončila. Dokončila jsem poslední práce, ozdobnou vázačku na pleteném svetříku, ozdobnou a malou ozdobu, na hučce. Soupravu, pro mojí dvouletou holčičku, jsem upletla z hebké, kvalitní vlny, kterou jsem koupila za poloviční cenu, v mém oblíbeném obchůdku.

    Měla jsem štěstí a úplnou náhodou, jsem si dala do košíčku pět klubek vlny Light & Long Tweed, od firmy Rico design, kterou prodavačka špatně nacenila a zařadila do regálu, v mém oblíbeném obchůdku. 

    Za tuto kvalitní vlnu a místo cca 180 korun za klubko, dala cenovku, jen na cca devadesát korun, za klubko. Vlnu, jsem odmítla zaplatit a poukázala jsem na chybu, při nacenění a proto, jsem za způsobené potíže dostala vlnu za poloviční cenu, i s omluvou. Tady ví, jak si udržet stálého zákazníka! 😊


     Nějakou dobu, mi tahle heboučká vlna, ležela v krabici a nevěděla jsem, co s ní budu plést. Je to směs bavlny, akrylu, polyamidu a viskózy a střídají se naní pastelové odstíny a pod odstíny růžové, zelené a oranžové barvy. Vlákno v klubku, není klasicky stočené, při detailním pohledu jde vidět, že vytváří  řetízek.

    Na tuto krásnou soupravu, jsem spotřebovala  tři a půl klubka této hebké vlny. Soupravu, jsem pletla, podle dvacet let starého časopisu Katarinka, který jsem podědila, po mé mamince. Na přelomu milénia, moje maminka upletla hodně soupraviček pro své první vnoučátka. Nedržela jsem se přesně návodu a návod a střih, jsem si upravila pro své potřeby a na danou vlnu.

    Svetr a hučku, jsem pletla na jehlicích číslo 3,5 jednoduchým vzorkem, tvořeným ze snímaných, hladkých ok. Pletení svetříku, díky jednoduchému vzorku mi šlo, rychle od ruky. V původním střihu, je na předním dílu všitý krátký zip, já jsem ho ozvláštnila vázačkou s korálkami a střapečkami. 

   Tvar čepičky v časopisu, těsně opisuje hlavičku a čepka je opatřena bambulí. Takových čepiček má Anička doma více, proto jsem upletla Aničce volnější, spadnutou hučku, s malou ozdůbkou, na straně.

    V pondělí, po dlouhé pauze, konečně otevřely u nás další obchody a kavárny, a my si konečně můžeme vypít kávičku na zahrádce kavárny a nemusíme jí pít za pochodu a nebo si jí brát, do auta. Jsem ráda, že je také otevřený můj oblíbený obchod Hobbycraft, kde občas nakupuji vlnu a další potřeby, na tvoření. Jsem také ráda, že se udržel a podpořila jsem ho také svým nákupem, on-line.

   Po dlouhé době tvoření dekorací, dárečků, jsem dostala chuť si něco uháčkovat, jen pro sebe a pro radost. A tentokrát, jsem si nejprve vybrala návod a potom teprve sháněla vlnu. Vybrala jsem si z knihy, pro mne netradiční návod na krátké pončo, neboli přehoz na ramena a ráda bych ho uháčkovala, podle anglické knížky Hook, stitch & give od Kat Goldin, kterou jsem dostala před lety, dárkem.

    Ponožková, melírovaná vlna, která je použita v návodu, je velice krásná a kvalitní. Složení vlny, je sto procent merino vlna, která u nás stojí, cca pět set korun klubko. Na pončo, musím koupit tři sta gramů této vlny a tolik, se mi obravdu nechce, investovat. Proto, jsem si koupila na nový projekt, vlnu dvou odstínů, stejné tloušťky, ale pro mne cenově přijatelnější. 

    Moc se těším, až se pustím do nového Háčkovaní, z této nádherné vlny. Dneska, je to ode mne všechno. Mějte se hezky a užívejte jarní počasí a rozvolnění!


                                                                                                                                          Krásný den  Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...