sobota 10. dubna 2021

Pár střípků z Velikonoc a ze zahrádky

 Krásné, pohodové, sobotní odpoledne

    Velikonoce, už jsou za námi, u nás proběhly poklidně. V sobotu, jsem upekla chutnou buchtu se sušenkami, pudinkem a čokoládovou polevou a připravila malou výzdobu. Odpoledne, podle místní tradice, Anička hledala velikonoční vajíčka, které zajíček schoval, na zahrádce. 

    Ikdyž, bylo chladnější počasí, Aničku hra moc bavila a já litovala, že jsem jí nevyrobila z pěnovky, více zvířátek. Po příchodu domů, se s chutí hned pustila do ochutnávání čokoládových vajíček tak, že jsem jí zbytek vajíček, schovala na později.

     V neděli, nám potom přálo krásné jarní počasí,  a my jsme mohli navštívit naší rodinu, Aniččinu tetu a sestřenice. Mohli jsme konečně s rodinou a posedět  na zahrádce, odložit bundy, ochutnat banánovou buchtu a vypít kávičku. Anička, si hrála se s balónem se sestřenicemi, hledala  čokoládové vajíčka a náštívila s holkama i velké dětské hřiště.

    Na zahrádce, už nám odkvétají Narcisy, září barvičkami Primulky, nové lístečky na Levandulích a Růžích, už se zelenají a já se těším až si znovu rozložíme dřevěné posezení a budeme moci na zahrádce, trávit více času. 

Pár střípků ze zahrádky:


    Po chvilkách, pracuji na duhové sopravě, svetru a čepičky, pro mojí Aničku. Svetr i čepičku, pletu jednoduchým vzorem ze snímaných ok, podle časopisu Katarinka. Do svetříku, jsem vsadila rukávky a sešila díly a jakmile, si svetřík Anička vyzkoušela, hned si ho oblíbila a nechtěla ho sundat! Mám z toho velkou radost. 💗

    Čepičku, pletu stejným vzorem ze snímaných ok, ale střih čepky bude trošku větší, spíše ve stylu hučky, "Beanie". Soupravu, už mám skoro hotovou, ještě mi chybí dokončit sněrování pro výstřih svetříku a vymyslet nějakou, jednoduchou ozdobu, na čepku. Ráda bych napsala i návod. Dnes je to ode mne všechno, mějte se hezky.

                                                                                                                               Hezký víkend        Lenka


Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...