úterý 30. března 2021

Velikonoční dárečky pro naše děvčata

 Krásný jarní den

    Dneska, bych chtěla psát o mém dalším tvoření a to jsou dárečky našim holčičkám, Aničce, Petře a Zsófince, na Velikonoce. Trochu netradičně, tento rok budu dávat dárečky, s tématikou Velikonoc. Vytvořila jsem pro ně, malá zvířátka z pěnovky s vajíčkem uvnitř a také ozdobné skleničky, naplněné mini vajíčky.

    Tento týden začal u nás nádherně,  máme krásné jarní počasí a teploty odpoledne vystupují k dvaceti stupňům a já mám radost ze sluníčka a naší kvetoucí mini zahrádky, zalité sluníčkem. Až, se moje malinká probudí z odpoledního spánku, půjdeme spolu ven, na procházku, na odrážedlo, nebo třeba na hřiště. 

        K vytvoření malých zásobníčků na vajíčka s roztomilými skřítky, mne inspirovalo video od mých oblíbených Creative mamy. Zásobníčky, jsem vytvořila tři, dvě stejné skleničky ze skřítky v fialových odstínech, pro naše princezny, Aničku a Zsófii, které mají rády barvičky a rády se hezky obléknou a načančají. 

    Trpaslíčka v šedém a červeném  odstínu, jsem vytvořila pro naši nejstarší Petru, která má radši jednodušší design a černou, červenou a šedou barvu. Inspirovala jsem se tímto videem:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=4372856459391189&id=457094784300729

    Do skleniček s překvapením, jsem namixovala pět druhů, mini vajíček. Tři druhy vajíček, mají jinou náplň a dva druhy vajíček, jsou z mléčné čokolády. Vajíčka mají barevné obaly, a jsou jiné chuti. Docela jsem se divila, kolik se může vlést do takové malé skleničky, mini vajíček.

   Umím si přdstavit, když vajíčka budou snězeny, další využití skleničky. Sklenička, se může hodit i později, jako dózička na různé dívčí věci, třeba korálky, sponečky nebo různé talismany.

    Další moje tvoření, je rychlé tvoření zvířátek, z pěnovky. Zvířátka mají uprostřed tělíčka otvor, do kterého se posadí vajíčko, nebo třeba kulatý čokoládový bombón. Loňské Velikonoce, jsme pořádali s taťkou tradiční hledání vajíček, na naší zahrádce. Anička, se snažila najít v trávě, háčkované vajíčka a pod nimi, vajíčka z čokolády. 

   Letos, bude u nás hledání vajíček na zahrádce taky, ale čokoládová vajíčka jsem schovala do zvířátek, které symbolizují Velikonoce, jako jehňátko, kuřátko, u nás zajíček, beruška a další.


    K tvoření roztomilých zvířátek, mne také inspirovala videa od  Marie, z Creative mamy. https://www.facebook.com/CreativeMamy/posts/285606052925284

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=4369353743074794&id=457094784300729

    Z pěnovky, jsem tvořila úplně poprvé a můžu říci, že je to velmi rychlé a snadné tvoření, ale  i přesto, je velmi zábavné. Ráda, se k tvoření z pěnovky, ještě vrátím a ráda, něco vytvořím spolu s mojí Aničkou, nebo i pro ní, jako dáreček. Koupila jsem si malou základní sadu pěnovky, ve všech základních barvách, kterou určitě ještě v budoucnu využijí.

    Čokoládová vajíčka s náplní, mam doma ještě tři, tak ještě přemýšlím, jaké zvířátko ještě můžu vytvořit a které Anička může hledat na naší zadní i přední zahrádce. Ráda bych jí vytiskla obrázky zvířátek, které  Anička v trávě bude hledat a poté si je může zaškrtnout, jako nalezené. Napadá mne ještě třeba, slepička nebo motýlek.

   Do Velikonoc, zbývá ještě pár dní, tak doufám, že ještě tři zvířátka z pěnovky, stihnu vytvořit, a už se těším na hru, Hledání velikonočních vajíček, které je u nás tradicí a doufám, že hra Aničku bude bavit! 

  O víkendu, určitě navštívíme s něčim sladkým a dárečky rodinu, alespoň se na krátko uvidíme, vypijeme si kávu a posedíme na zahrádce.


   Přeji krásné úterní odpoledne a polidné, slunečné Velikonoce pokud možno v kruhu rodiny!                               

                                                                                                                                                      Lenka



Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...