čtvrtek 25. března 2021

Květinky z krepu a jutová vázička, rozpletený svetřík pro Aničku

 Pěkné čtvrteční odpoledne,

     jaro, už k nám dorazilo a tento týden máme sluníčkové počasí, teploty kolem třinácti stupňů a na mne, začala doléhat, jarní únava. Občas odpoledne, když Anička spí chvilku tvořím, ale večer už jsem dost unavená a je pro mne těžké sem napsat,  další příspěvek. Uspím Aničku a jdu si lehnout kolem deváté, abych o půl sedmé už byla vzhůru a připravovala Aničku, do školky.

   Už před dvěma týdny, jsem dokončila malou vázičku z juty s levandulí z krepového papíru a konečně, jsem si našla čas, o tom napsat. Doma mám dvě vázy střední velikosti, bílou konev a skleněnou vázu, které používám, na řezané květiny. Chtěla jsem si vyzkoušet, vytvořit malou vázičku z kartónu s krepovými květy na ozdobu, pro dny, když zrovna doma žádné řezané květiny nemám.

     Na vázičku, jsem si odložila jednu ruličku z papírových utěrek, malou kartónovou krabici, maskovací pásku a jutový a bavlněný provázek. Po chvilkách, když Anička odpoledne opočívala, jsem začala tvořit malou vázičku, z ruličky a malých kousků kartónu. 

     Ruličku z kartónu, jsem si zkrátila do potřebné výšky vázy. Spodní, buclatý tvar vázy, jsem vytvořila z kousků kartónu tak, že jsme si namalovala hruškovitý tvar vázy, asi třicet krát, na kartónovou krabici. 

   Kousky boků, jsem vystřihla a nalepila pomocí tavné pistole, ve stejné vzdálenosti na spodní okraj ruličky tak, jak je to vyfocené, na dalším obrázku. Když, jsem měla tvar vázy hotový, nalepila jsem ještě dno vázy a nakonec jsem pečlivě vázu oblepila, maskovací páskou. 

    Po této fázi, by mohlo následovat nanesení tenké vrstvy sádry, nebo polymeru a vyhlazení do hladka, smirkovým papírem, tím by se vytvořila hladká stěna vázy a vyrovnaly by se, různé nerovnosti. Já jsem tuhle vrstvu vynechala a lepila jsem provázek přímo, na maskovací pásku.

    Nakonec, jsem si vázičku nazdobila třemi květy s lístky vytvořené z juty, jutového a bavlněného provázku, doplněného kávovými zrny a perličkami.


    Trochu netradiční Levandule, jsem si vytvořila z krepového papíru, oboustranné pásky a drátku. Na tvoření květin, jsem si koupila jen velmi levnou sadu krepového papíru. Nebudu se tvoření květin z krepového papíru moc věnovat, tak mi ani moc nevadí trochu jiné barevné odstíny listů a určitě krepový papír využiji později, při tvoření z Aničkou.

    V současné době, se věnuji najednou více činnostem, zahrádce, kde jsem si tento týden zasadila nové květinky, Primulky a Violky také, jsem po dlouhé době, vzala znovu do rukou jehlice a rozpletla jsem Aničce, na svetřík. Blíží se Velikonoce, a já už připravuji malé dárečky našim dětem, Aničce i jejim sestřenicím.

   Koupila jsem krásnou, heboučkou, kvalitní vlnu, ve slevě. Úplnou náhodou, prodavačka špatně nacenila klubka vlny v regálu, a za tuto kvalitní vlnu a místo cca 180 korun za klubko, dala cenovku, jen na cca devadesát korun, za klubko. Vlnu, jsem odmítla zaplatit a poukázala jsem na chybu, při nacenění a proto, jsem za způsobené potíže dostala vlnu za poloviční cenu, i s omluvou. Tady ví, jak si udržet zákazníka! 😊

    Tak, jsem rozpletla svetřík pro Aničku, z kvalitní směsy vlny vyrobené v Itálii, Light & Long Tweed. Vlna, má krásné teplé odstíny růžové, zelené a jemné oranžové a složení bavlny, viskózy, polyamidu a akrylu. Svetřík, pletu jednoduchého střihu, podle dvacet let starého časopisu Katarinka, který pro mne schovala, moje maminka.

    Anička, už se pomalu probouzí a já se musím rozloučit. Mějte se hezky a užívejte sluníčka.


                                                                                                                              Krásné odpoledne    Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...