úterý 16. března 2021

První fotečky ze zahrádky, originální kostým na den knihy

 Pěkné úterní odpoledne,

    venku svítí sluníčko, teploty odpoledne dosahují patnácti stupňů a u nás, už začalo tento týden, jaro. Louky a zahrádky, se začaly barvit do žluta narcisy a vykvetají violky a  hyacinty. Na stromech a keřích, se ukazují nové pupeny a lístky. Teplejší počasí a jaro, je tady a jsem ráda, že můžeme odložit zimní bundy a strávit nějaký čas, na sluníčku.

    Naše zahrádka, se také rosvítila a vykvetly nám žluté narcisy, růžové   hyacinty  a fialové violky. Na růžových keřích a keřících levandule, které jsem před zimou zastřihla, už rostou nové výhonky a lístky. 

   Před pár dny, jsem si koupila deset sazeniček fialovo žlutých violek a poprvé, jsem pracovala trochu, na malinké zahrádce. Pokypřila jsem si  půdu u květinek a keříků a zasadila jsem violky do košíků a květináčů.


         Začátkem března, čtvrtého, se oslavuje den knihy. Děti a rodiče ze školky, do které moje Anička chodí, byli vyzváni, aby oslavily a připomenuli si také, den knihy. Děti, si mohly obléci do kostýmu svého oblíbeného hrdiny a představit svoji postavu a knižku, dětem ve školce a vychovatelkám.

   Moc se mi ten nápad líbil a chtěla, jsem Aničku také zapojit.  Dlouho, jsem nad kostýmem nepřemýšlela, protože Anička miluje hlavně knížky o zvířátkách, říkanky, O červené karkulce a Prasátko Pepa. Žádnou červenou látku na pláštěnku, doma nemám, takže jsem se rozhodla pro prasátko Pepa.

  Anička, dostala od tedy červené pletené šatičky. Pepinka, má také ráda červenou barvu a nosí v pohádce červené šatičky. Z těhto šatiček, jsem se rozhodla vyrobit kostým pro Aničku na den knihy tak, že jsem ze žlutého filcu vystřihla rybičku Zlatulku a našila na přední díl šatiček, jako ozdobu. 

    Z drátku a růžového filcu, jsem prasátku vytvořila růžový zakroucený ocásek, který jsem našila, na zadní díl šatiček. Potom, jsem vytvořila čelenku pro pepinku s malými oušky. Z kartónu a růžového filcu, jsem vystřihla malá ouška a nalepila pomocí tavné pistole, na měkkou gumu. Okraje oušek,  jsem začistila růžovou vlnou a ozdobila čelenku květinkou a beruškou.

    Velmi jednoduché, pro mne bylo vyrobit mojí Pepince, malý růžový rypáček. Z kousku růžového filcu, jsem vystřihla dva malé oválky, pro základ rypáčku a dlouhý proužek, který jsem nalepila, na okraj oválku. Rypáček, jsem trošku vystlala výplní a druhý ovál, jsem nalepila dovnitř rypáčku. Růžovým fixem, jsem namalovala dírky. 

    Aničce, se její kostým moc líbil! A protože, jsme chtěli s tatínkem Sanym Aničku podpořit, vytvořila jsem dva větší rypáčky také pro mamku Pepy a tatínka. Druhý den ráno, když jsme Aničku společeně přivedli do školky, nasadili jsem si naše rypáčky, na nosy. Anička přišla do školky v červených šatičkách s rybičkou Zlatulkou, růžovým ocáskem, s ouškami a také s knížkou Pepa a létající veterinář.

    Původně, jsem chtěla v tomto příspěvku psát také o mém dalším tvoření, ale protože bude Anička brzo vstávat a já s ní půjdu na hřiště nebo procházku, rozdělím tento příspěvek na dva, a o nové vázičce, napíšu zase příště.


                                                                                                 Hezký a slunečný den   přeje        Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...