úterý 2. března 2021

Ozdoba z juty nad botník

 Krásné úterní ráno

    Ráno, jsem zavezla Aničku do školky a před tím, než budu vařit oběd, mám chvilku času napsat sem nový příspěvek, který se týká mého dlalšího tvoření, z juty. 

    Minulý týden a víkend, u nás začlo už jarní počasí a my se mohli trochu ohřát na sluníčku, s teplotami okolo čtrnácti stupňů,  jsme mohli s Aničkou strávit více času venku, procházkou, na odřážedle, i na hřišti. Minulé léto, se Anička ještě bála sednout na odrážedlo, toto jaro, už si to pořádně užívá.

    Tento týden, je více zataženo. Teploty v noci, se pohybují kolem nuly a přes den je jen okolo sedmi stupňů, a je zase pošmourno a zima. Čas na tvoření, jako udělaný. 

   V neděli po obědě, když moje holčička spinkala, jsem dokončila dekoraci z juty, na stěnu v předsíni. Předsíňku, máme malinkou jako dlaň, umístili jsme tam jen botník a věšák na bundy a kabáty. 

  U hlavních dveří, je bílá úzká skříň, na které jsme pověsili, dlouhé zrcadlo. Nad tmavě hnědým botníkem, je jen vypínač a termostat,  jinak je tam stěna  prázná, ideální místo, pro mojí novou ozdobu. Barvy ozdoby, jsem volila podle barev předsíně, to je bílou, světle hnědou, tmavě hnědou a béžovou.


        K tomuto tvoření, mne inspirovalo video od Crafts Dude, kde je během pár minut krásně ukázané, jak vytvořit pěknou ozdobu z juty,  jutového provázku a dalších materiálů:

https://www.facebook.com/CraftsDude/posts/374083959964050

    Moje ozdoba, je  podobná té ve videu, s malými rozdíly. Jako základ, jsem také použila karón a obalila ho jutou. Upletla jsem dva copánky, jeden dlouhý a jeden krátký, ze sisalového provázku a nalepila, je na okraje kruhu. 

    Poté, jsem tvořila květinky a lístečky z juty, podobně, jako na videu. Na středy květinek, jsem nepoužila černé bambulky, ale kávová zrna. Rozkrojila jsem si, malé polystyrenové kuličky na půl a namalovala je hnědou barvou. Po zaschnutí barvy, jsem nalepila na kuličky kávová zrna, těsně vedle sebe a tím, jsem vytvořila, zajímavý střed květinky. Práce s kávovými zrny, mne moc baví a krásně provoní celý pokoj, kávou. 😊

    Okraje okvětních lístků, jsem olemovala, bílou přízí. Sedm lístečků, jsem vytvořila stejným způsobem, jak je to ukázané, ve videu. K dozdobení základu, jsem také použila perličky a navíc ještě tenkou větvičku, která mi tam tak nějak chyběla a moc se mi ma kruhu líbí.


     Výsledná dekorace, se mi moc líbí a práce na ní, mne moc bavila. Dekorace, je hotová a už visí nad botníkem, vedle  věšáčku, na kliče. Ten, si chci také v budoucnu vyrobit nový, více praktický, ze dřívek, se třemi háčky, na klíče.

    Nápadů na tvoření, mám docela hodně.  Teď právě, zkouším vytvořit papírové květiny, do vázy. Můj Sany, mne v tvoření velmi podporuje, ale jak sám říká " další lapač prachu" 😃 V naší domácnosti, máme práce rozdělené, Sany mi občas pomáhá a vysává koberce a já utírám prach a Anička se už také snaží zapojit a občas hadýrkou šudlá stolek, či dveře na zahradu. Je moc roztomilá.

To je dnes ode mne všechno, mějte ze hezky.


                                                                                                                     Pěkné odpoledne    Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...