pondělí 1. února 2021

Kruhová ozdoba z juty

Hezké odpoledne,

    o víkendu, bylo u nás chladné, pošmourné, deštivé počasí a já si našla chvilku času, dokončit rozparcovanou, ozdobu na zeď. Tvoření z juty, mne opravdu chytlo a proto, jsem nezůstala jen u sady, na psací pomůcky a rozhodla se zrecyklovat další starou karabici, a vytvořit, ještě ozdobu na stěnu.


    Ozdoby na stěnu, mohou být vytvořeny prakticky z čehokoli, třeba ze dřeva, kartónu, nebo modelíny. Mohou mít, třeba tvar kosočtverce, oválu, obdélníku, nebo kruhu. Vybrala jsem si, kruhový tvar a základ, jsem vyrobila z kartónu.

    K tomuto tvoření, jsem se rozhodla po shlédnutí jednoho inspirativního videa od 3 Minute, se dvaceti šikovnými nápady:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=620913215234012&id=602243040434363

     K vytvoření této dekorace, jsem potřebovala tento materiál: karón z krabice, kousek juty, sisalový provázek, maskovací pásku. Základ, si můžete ozdobit, podle své fantazie. Ke zdobení, jsem použila kousek větvičky, bílou stuhu na květy, kousek červeného ubrousku, na vnitřky květinek a malé perličky.

   Postup, je velice jednoduchý. Vystřihla jsem si dva kruhy z kartónové krabice, jeden větší, široký 2,5 cm a jeden menší kroužek a okraje kruhů zpevnila, maskovací páskou. Na obtočení většího kruhu, jsem použila sisalový provázek a menší kroužek, jsem obalila, jutou. K přilepení, jsem použila lepidlo a tavnou pistoli. Oba kruhy, jsem spojila na rubové straně síťkou, z provázku. Nakonec, jsem z provázku vytvořila poutko, na pověšení.

  
    Hotový základ, si můžete ozdobit, podle své fantazie. Můžete použít, třeba jutové nebo sušené květy a rostlinky, stuhy a třásně, nebo dřevěné korálky a knoflíky, prostě cokoli co vás napadne. 

   Na procházce s mojí Aničkou, jsem si našla dvě šikovné větvičky, které jsem si schovala, na toto tvoření. Část větvičky, jsem použila na ozdobení kruhu a dále, jsem použila bílou stuhu, na vytvoření dvou květů a poupat. 

  Rozhodovala jsem se, mezi dvěma barvami, bílou a červenou. To, jsou barvičky mých doplňků a polštářků, v našem obýváčku. Nakonec, jsem se rozhodla, pro kombinaci obou barev. Vnitřek květů, je červený, nastříhaný, z červeného ubrousku a okvětní lístky, jsou ustřihnuté z bílé saténové stuhy a pěkně domalované červenou fixou, na textil. Aby, se stuha nepárala, musela jsem okvětní lístky květu, opálit horkým vzduchem, ze zapalovače. 

   Květy a poupata, jsem připevnila na jutový základ, pomocí tavné pistole. Poslední tečkou mého tvoření, bylo nalepení malých, bílých perel. Pro zavěšení, jsem vybrala místečko nad jídelním stolem, pod poličkami s obrázky. Moc se mi tam, nová dekorace líbí. Dekorace tam zůstane viset až do Vánoc, kdy jí na krátko vyměním, za rolničky.

   Včera večer, jsem se pustila do opravy fiaové květiny, z mého předchozího tvoření. Rozhodla jsem se, že květinu přece jenom umístím, na stolek, do malé vázičky. Proto, potřebují vyměnit tenký drátek stonku, za trochu silnější, aby tam květina nebyla jen jedna, vytvořím k ní z drátků a sáčku, ještě jednu květinu, tentokrát, světle zelenou. To, je ode mne dneska všechno. 

Mějte se hezky.


                                                                                                Pěkné odpoledne a poklidný večer   Lenka


Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...