úterý 2. února 2021

Druhá květina, vyrobená ze sáčku

    Hezké odpoledne,

     jak už jsem se zmínila v předchozím příspěvku, pustila jsem se do opravy své první vyrobené květiny ze sáčku, či pytlíku. Při tvoření své první květiny, jsem udělala několik drobných chyb, které by nikterak nevadily, kdyby jsem se rozhodla, jak jsem měla původně v  plánu připevnit květinu, na základ z juty, nebo dřívek.

   Změnila jsem názor a rozhodla jsem se, květinu dát do malé vázičky, třetí skleničky, která mi zbyla z tvoření sady, na psací potřeby. Musela jsem stonek květiny opravit a vyměnit tenčí drátek za silnější, aby se květina neohýballa. Silnější drátek, mám doma také, kousek mi ještě z byl, ze šití roušek.

  Kdyby, vázička byla útlá s tenčím hrdlem, vypadala by v ní pěkně jen jedna rostlinka, květina pěkně do strany klenutá, ale vázička je širší s větším hrdlem a jedna rostlinka je prostě málo. K fialové květině do vázičky, jsem ještě vytvořila květinu světle zelenou, s tyrkysovou perličkou uprostřed.

       Malá vázička, mi zatím zdobí stolek v obýváčku, až se trochu oteplí, vyměním tyto kvítka za řezané a později za kvítka, z naší zahrádky. 

    Práce, na druhé květině mně bavila i přes ulepené ruce, ze zelené lepící pásky. Také, mi šlo tvoření daleko rychleji a lépe od ruky. Poučena z chyb z prvního tvoření, jsem si udělala stonky květů o trochu delší a daleko lépe se mi připevňovaly  páskou, ke stonku. Také sáček na okvětní lístky, jsem si nastříhala o trochu větší a mnohem lépe se mi s ním pracovalo a okvětní lístky, mám lépe vypnuté.

    S výrobou kvítek, ještě úplně nekončím. Květiny ze sáčků, jsem si už vyzkoušela a v budoucnu, bych si chtěla vyzkoušet, pár střapatých kvítek s lístky, které se tvoří zase páráním stuhy a také růže z krepového papíru, nebo stuhy. Určitě, to není nic složitého, chce to jen dobré pomůcky a trochu zručnosti. 😊


                                                                                                    Pěkné odpoledne                     Lenka


Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...