sobota 13. února 2021

Valentýnské tvoření s Aničkou, ozdoby do květináče

Pěkné odpoledne,

    je chladné zimní počasí, teplotu venku máme kolem nuly a také lehce poletuje sníh. Minuly týden, jsme s Aničkou  na hřišti trochu prochladly a nechystáme se, o tomto víkendu ven. Proto, jsem na dnešní dopoledne, naplánovala jednoduché tvoření, do kterého se může zapojit i naše dvouletá holčička, Anička. 

    Zítra máme Valentýnka a kromě malých dárečků pro Aničku a Sanyho našeho tatínka, jsem upekla chutné, mrkvové muffinky s tvarohovým krémem a vymyslela tvoření s tématikou sv.Valentýna. 

    Nezkoušela jsem, žádný nový recept. Muffinky, jsem upekla podle receptu na Mrkový koláč s tvarohovým krémem a pekanovými ořechy, který už jsem pekla  několikrát, ale tentokrát, jsem těstem naplnila silikonové formičky, na muffinky.

   

    Do našeho dopoledního tvoření, se dneska zapojil s Aničkou, i náš tatínek. Aničce to nadšení nevydrželo hodně dlouho, ale jsem ráda, že se také zapojila a tvořila srdíčka do květináče s námi. 

    Tatínek, nám vystřihl tvar srdce z kartónu a červeného papíru. Anička, nalepila červená srdce, na kartónový základ. Když, jsme měli základ hotový, přilepila jsem srdce na dvě špejle, pomocí tavné pistole. Potom, následovalo rychlé zdobení. 

   Zdobili jsme tím , co jsme našli v mojí krabici s potřeby na tvoření, třeba kousek zelené stužky a bílé krajky, malé bambulky, žluté květinky, vystřihnuté ze žlutého papíru, dále dřevěné květinky a plstěné lístky a nakonec, malé dřevěné berušky.


   Z počátku, jsem si myslela, že se Anička nejvíce zapojí, do zdobení srdíček, nalepí malé květinky, bambulky a berušky. Kupodivu, jí nejvíce bavilo hrát si z lepidlem,  rozmazávat lepidlo štětcem na kartónový základ a také si hrát s plstěnými lístky a houbičkami, které mi ještě zůstaly, z jiného tvoření. Takže nalepení ozdob na srdce, jsem musela už dokončit sama.

    Byla jsem moc ráda, že se Aničce nové ozdoby líbí a že si také chce sama zapíchnout  své nové ozdoby, srdíčka, do dvou měnších květináčků s kvítkama, které má na okenním parapetu. 

    Dneska to je ode mne všechno. Mějte se hezky a poklidný zbytek víkendu. 

                                                                                                                                                      Lenka a Anička  

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...