středa 27. ledna 2021

První pokus o kytičku vytvořenou z pytlíků

 Hezké odpoledne,

     ráda hodně tvořím a často zkouším něco nového, to patří k mé povaze a také to mám, jako hlavní rys, ve svém znamení. Tentokrát, jsem si vyzkoušela vytvořit, květinu. Květiny se dají tvořit v podstatě z čehokoli, můžeme použít krepový papír, plsť, látku, jutu, nafukovací balónek, sáček, měkký plast, nebo třeba kávové boby a pistáciové skořápky. 

    Existuje spousta technik, které je třeba si při výrobě květin, osvojit a na internetu koluje spousta videí, jak na to. Potřebujeme k tomu jen správné pomůcky, jako ostré nůžky, kleštičky, zapalovač, tavnou pistoli,  lepidlo a trocha zručnosti a trpělivosti. 

   Z jutou, stužkou, a plstí, jsem už pracovala a zkusila si s nich vytvořit květy a růžičky, ale celé rostlinky, jsem ještě nezkoušela. Vybrala jsem si na to materiál, pytlík neboli sáček, který vypadá krásně a je skvělé, že na tvoření můžete použít, už jednou použité sáčky, stačí je jen omýt a osušit. 

    Tento skvělý nápad, není z mojí hlavy, ale opět jsem se nechala inspirovat krátkým videem od Ideas and craft workshop kde, je výroba květiny, krásně detailně ukázaná:

https://www.facebook.com/IdeasandCraftsWorkshop/posts/734047553799357

   K výrobě krásné květiny, jsem použila tento materiál: dva sáčky fialové barvy, tenký drátek na okvětní lístky a jeden silnější zelený drátek na stonek, dále zelenou krepovou lepící stužku na stonek, výplň a niť .  Z nástrojů, jsem potřebovala, ostré špičaté nůžky, malé kleštičky, špulku z použitého provázku, na obtočení drátku a tavnou pistoli, na přilepení perličky. 

  K výrobě, krátkého stonku s květy, je třeba trochu více trpělivosti, protože na jeden květ, potřebujete vytvořit pět okvětních lístků a na jeden krátký stonek složený ze sedmi květů, potom třicet pět. Na dlouhý stonek, je třeba určitě přes padesát okvětních lístků a to si žádá hodně trpělivosti a také daleko více, času. 

    Postup výroby květinky, je pěkně detailně ukázaný na videu, výše. Není to nic složitého, chce to jen trochu zručnosti. Má to však místa, na které si musíme dát více, pozor. Při potahování kroužku, se musí dát pozor, aby byl sáček pěkně napnutý a vytvářel pěkné řasení uprostřed okvětního lístku, poté se musí pečlivě utáhnout, obmotanou nití. 

    Drátky stonků květů a pupenů, doporučují udělat delší, aspoň tak, jak je to ukázané na videu. Při tvoření, jsem si na to nedala pozor, udělala jsem si je kratší a potom se mi s květy a pupeny špatně připevňovaly, na stonek. Moje spoje květů  a pupenů se stonkem, vypadají o hodně silnější. 

    Drátek na stonek, doporučuji zvolit ještě silnější, aby tíhu květů unesl a neohýbal se, tak jako můj. Moji květinu, můžu  položit nebo připevnit na podložku a pověsit na stěnu. To, jsou jen malé chybičky, kterých jsem se dopustila, při prvním tvoření. Při dalším tvoření, už budu vědět, jak na to.

    Květina, je už dokončená a bude součástí, ozdoby na stěnu. Květina, příjde přilepit na kulatou podložku a pověsit, na stěnu v ložnici. Bude mi pěkně ladit, s bílou a zelenou stěnou, se světle zeleným povlečením, na kterém jsou také, fialkové květy. 

                                                          

                                                                                                                    Mějte se hezky, pěkný den    Lenka


Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...