neděle 24. ledna 2021

Sada na psací potřeby, z recyklovaných materiálů

  Hezké nedělní odpoledne  

    Dneska ráno, nás čekalo za oknem milé překvapení, v podobě napadaného sněhu a naše Anička, měla obrovskou radost a tak se těšila ven, že ani nechtěla dojíst svou snídani, mrkvový koláč s tvarohovým krémem, který jsem nám včera upekla. 

  V devět, už jsme všichni kouleli koule na zahrádce a před domem a vyráběli malého sněhuláčka a potom šli na procházku a hřiště, kde další rodiče s dětmi, radostně kouleli další sněhuláky. Letos, napadl sníh po čtvrté, ale tentokrát, se udržel až do odpoledne. Loni, jsme neměli sníh vůbec a pro naši Aničku, to byla její první zkušenost. 😊

    Už dlouho, jsem si chtěla zútulnit můj malý stoleček, postavený u boku sedačky. Je to praktický, kulatý stoleček z Ikei, v rohu našeho obýváčku, na kterém mám lampičku.  Tu ráda používám při čtení, sledování televize. Dále stoleček slouží, jako odkládací stolek na časopisy, poznámky, nebo laptop. Na stolečku, mám také mysku s drobnostmi a psací potřeby. Tento týden, jsem mi to podařilo a dokončila jsem moje další tvoření, sadu na psací potřeby.

     S chutí, jsem si vyrobila kouzelnou sadu, v červených, bílých a přírodním tónech. Barevně, mi krásně ladí s bílým nábytkem, šedou sedačkou a červenou lampou. Sada, se skládá z malého tácku, dvou skleniček na tužky a zásobníčku na poznámkový bloček. 

   Odložila jsem si,  použité  skleničky od medu, kartónovou krabici z lega, starší plastovou krabičku na poznámkové papíry a zbytek červéné, puntíkované látky.

    Původně, jsem chtěla přepracovat tři skleničky, od medu. Dvě skleničky, si nechat pro sebe, třetí sklenku, jsem přislíbila mému Sanymu, na psací potřeby. Jeho tmavý hrneček na tužky, už je hodně opotřebovaný a potřebuje nový. Když se mu sklenička, bude zdát hodně barevná a nazdobená, vykouzlím mu na pracovní stůl, něco více chlapského a minimalistického a třetí skleničku použiji, třeba jako malou vázičku.

   Na tvoření, jsem zrecyklovala a použila jako základ, tři zavařovací sklenky od medu, kartónovou krabici z lega, starou plastovou krabičku. Tácek, jsem vyrobila oválný, z kartónové krabice, aby byl tácek dostatečně silný, spojila jsem k sobě, tři vrstvy karónu. 

  Na spodek tácku, sklenek a plastové krabičky, jsem použila zbytky juty a jutového provázku. Skleničky a vnitřek tácku a krabičky, jsem obalila pěknou červenou látkou s bílými puntíky a na stěnu skleniček, jsem použila tenká dřívka. 

    K výrobě sady, mě inspirovalo toto video od MetDaan:

   K mé oblíbené části, zdobení, jsem použila tenkou a širší, červenou stuhu, bílou krajkovou stuhu a  malinké, dřevěné berušky. Pro základ větších květů, jsem použila jutu a olemovala květy bavlněnou prízí a růžičky, jsem vytvořila z bílé a červené, organzové stužky. 

   Bílou, bavlněnou přízi, jsem také použila k upletení dvou copánku, na držadla tácku. Copánky, jsem upletla ze tří pramenů a zpevnila lepidlem smíchaným, s troškou vody.



      Malé růžičky, jsou velice půvabné a je velice snadné, je vyrobit. Budete k tomu potřebovat jen trochu zručnosti, jehlu s větším ouškem, tenkou stužku a tavnou pistoli k zafixování tvaru růžičky. 

    Návod, na výrobu malých růžiček, je také od MetDaan a můžete se na něj podívat zde:

  Červená sada, je hotová a mám z ní velkou radost. Několika denní tvoření i přes malé chybičky a opravy, mne velmi bavilo, zaměstnalo ruce a mysl a naplnilo moje srdce klidem, radostí a uspokojením, z dobře odvedené práce a já už se znova těším, na další tvoření. Co to bude? .....  nejspíše kytička z juty a drátku, do třetí skleničky.



                                                       Poklidný zbytek neděle a úspěšný začátek nového týdne přeje               Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...