neděle 17. ledna 2021

Mrkvový koláč s tvarohovým krémem a dodělaná ozdoba na stěnu

Pěkné nedělní odpoledne,

    moje malinká, ještě spinká a já využívám této chvíle, k napsání dalšího příspěvku. Dneska, bych chtěla sdílet fotku, dokončené ozdoby na zeď a také recept na opravdu chutný a zdravý mrkový koláč, který jsem nám včera odpoledne, poprvé upekla.

   V sobotu ráno, u nás ještě pršelo, ale později dopoledne, už se obloha roztáhla a vysvitlo sluníčko a to nás povzbudilo se vydat s naší malou, na delší procházku, do parku a mezi rodinné domečky. Pod stromem, jsem si nasbírala pár větviček na dřevěnou houpačku,  pro  dokončené mini trpaslíčky a dekoraci na stěnu, úplně dokončit.

   V sobotu po obědě, když šla moje Anička spinkat, jsem dokončila malou dekoraci, na stěnu. Větvičky, jsem si za pomocí kleštiček zkrátila, na potřebnou délku, spojila po stranách jutovým provázkem a do prostřed houpačky, jsem za pomocí tavné pistole přilepila, dva roztomilé skřítky. 

    Malá houpačka se skřítky, našla své místečko u taťkového pracovního stolu, a visí nad stolkem s tiskárnou, těsně pod našimi rodinnými fotkami.


     Moje Anička, se mne tento týden ptala na koláček, žádný jsme po Vánocích, doma neměli. Včera, jsem dostala chuť a náladu, jí něco rychlého upéct. Po vánocích, jsem chtěla upéct něco trochu lehčího a zdravějšího. 

   Hledala jsem na internetu, mezi recepty a našla jsem rychlý recept, video na Seznamu, na hrníčkový, mrkvový koláč, s tvarohovým krémem.

    Při pečení, jsem se držela přímo receptu. Mrkev, vajíčka, olej, polohrubou mouku, třtinový cukr, to všechno, jsem doma měla. Jediné, co mi ze surovin chybělo, byly pekanové oříšky a zakysaná smetana. Ořechy, jsem chytře nahradila mandlovými lupínky, které mi zbyly z pečení vánočky a bylo je třeba spotřebovat.

     Nejsem velkým fandou mrkvového koláče, ale tento koláč, je opravdu velmi šťavnatý, příprava je velmi rychlá, krásně mi vyskočil a je velmi chutný, sám o sobě! Mandle, v něm chutnaly báječně, možná ještě lépe, než pekanové ořechy. 

    Po vychladnutí, se koláč rozpůlí a plní se, tvarohovým krémem. Ten, se míchá z tvarohu, třtinového cukru a zakysané smetany. Zakysanou smetanu, běžně nekupuji, proto jsem jí nahradila troškou, bílého jogurtu. Do krému, jsem si na chuť, přidala ještě trochu vanilkového cukru a vanilkového extraktu.

 Zde je video návod na opravdu, skvělý, chutný a trochu i zdravější mrkvový koláč:https://www.televizeseznam.cz/video/pikant/stavnata-mrkvova-buchta-s-tvarohem-a-skorici-pripravena-za-15-minut-rychla-snadna-a-tak-dobra-64107377?fbclid=IwAR27k_TfxxfuFvBiPccY4MHn5aBL9nJQKtzJslRWo0gftHI18buK3k0yPR4

Koláč, je opravdu šťavnatý a chutný a doporučuji Vám si recept vyzkoušet, nemůžete nic pokazit!

    Moje malinká, už se začíná pomalu probouzet, tak vám jen popřeji pěkný a poklidný zbytek neděle a začátek, nového týdne. Mějte se hezky.


                                                                                                                                                    Lenka

   

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...