pátek 15. ledna 2021

Zápichy do květináčů z juty

Pěkné odpoledne,

    líbí se mi, ručně vytvořené dekorace z juty, třeba v kombinaci se dřevem, látkou nebo plstí. Z juty a plsti, jsem už tvořila a vytvořila malé srdíčka, do závěsné dekorace. Z jutového provázku, jsem zdobila květináče, i vázičky. Teď, jsem se rozhodla vytvořit dvě ozdoby, zápichy, do květináčů.

    Z jutového provázku a juty, se dá vytvořit spoustu dekorací, omotat použitou sklenici, plechovku, nebo třeba kartón, vytvořit různé vázy, dózičky, šperkovnice ozdobené květy z juty, nebo třeba závěsné dekorace, na zeď. 

    Juta, se dá kombinovat s různými materiály, s látkou, dřevem, plstí, kartónem nebo třeba s kávovými zrny a pistáciovými skořápkami.


        Ráda sleduji videa,  kreativních lidí a jejich výtvory z juty a žasnu, nad jejich kreativitou, nad nápady a zpracováním, jejich výrobků. Inspirovaná jejich tvořením, jsem se rozhodla pro svoje první, větší tvoření, z juty. 

    Začala jsem z něčím menším a vytvořila jsem ve volných chvilkách, dvě srdíčka, na zapíchnutí, do květináče. Nápad na srdíčka, není z mé hlavy a nechala jsem se inspirovat, pěkným videem od Health& Happiness. ve kterém, jsou srdce umístěné i s dalšími květy, do vázy.


   Namalovala jsem si, dvě srdíčka na papír, jedno plné a jedno s otvorem uvnitř, jako šablony a přenesla je, na karónovou krabici. Potom, jsem použila jutu a jutový provázek a obalila s ním základ. K přilepení juty a provázku, jsem použila, tavnou pistoli. K zapíchnutí, jsem nepoužila drátek, ale omotala jsem si špejle, jutovým provázkem.

   Skvělý nápad, je použít ke zdobení kávové boby! Kávové boby, v kombinaci se světle hnědou jutou, vypadají fantasticky. Dají se z nich vytvořit pěkné, ozdobné linky, květy nebo celé květiny. Moc, se mi ten nápad líbí  a chtěla jsem si tvoření z bobů, také vyzkoušet. Jestli, máte také jako já, ráda vůni kávy, puste se do toho. Káva, krásně provoní celý pokoj!

   Srdíčka, jsem také ozdobila jednoduchou mašlí, vyrobenou z bílé saténové stuhy, malou mašličkou, vytvořenou z jutového provázku.  Srdce, jsem si ozdobila podle své fantazie, srdce s otvorem, jsem ozdobila dřevěnými hvězdičkami a květinkou, z kávových bobů. Plné srdce, jsem si ozdobila květinkou z provázku, dřevěnou květinkou a malými dřevěnými korálkami.


      Srdíčka, už si našly svoje místo v květináčích, na poličce, v obýváku. Vypadají moc pěkně. Když, jsem zvažovala velikost srdce, nejprve, jsem si srdce namalovala o něco menší, až poté, jsem srdce zvětšila, aby byly stejně velké, jako červené stromečky, zápichy, které už obýváku mám. Teď, se mi zase zdají vetší, než jsem zamýšlela. Mojí Aničce, se srdce, moc líbí.

    Chtěla bych vytvořit, ještě dva páry zápichů do kuchyně a nějaké zvířátka, mojí Aničce, do pokojíku. Určitě to nebude z juty, ale z barevnějších látek a plsti. Ještě, nemám přesnou představu. 

    Z juty, budu tvořit v budoucnu dále. Líbí se mi, závěsná dekorace na stěnu, do kruhu, ozdobená jutovými květy, nebo třeba vázička z jutového provázku, vyplněná jutovými a kávovými květy. Tatínek i já, potřebujeme nový šikovný hrníček na tužky a pera,na pracovní stolek. 

   Plánů, jak využít zbytek juty a provázků mám hodně, času s malou rošťačkou, už podstatně méně. Mějte se hezky.


                                                                                 Krásný zbytek dne a hezký a poklidný víkend.       Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...