neděle 10. ledna 2021

Recyklace dětské ozdoby, z bambulek

     Když jsem byla těhotná, tak jako každá nastávající maminka, jsem se připravovala,,na příchod miminka. Absolvovala jsem pár kurzů o kojení a porodu a také jsem si připravovala základní výbavičku, pro miminko. Hodně praktických věcí a oblečků, jsem dostala od kamarádek a rodiny. Každá maminka, má však největší radost, když může svému miminku, vybrat něco sama, nebo vyrobit.

    Před příchodem naší Aničky, jsme připravili s tatínkem naší ložnici, pro miminko, aby Anička mohla první měsíce spinkat blízko nás. V naší ložnici přibyla postýlka, přebalovací komoda, tatínek vyrobil poličky a já, jsem ušila čtyři organizery na plenky a potřeby, pro miminko. Také, jsem upletla pár malých soupraviček pro miminko a vyrobila pár ozdob. Jednou z ozdob, byla závěsná dekorace z bambulí.

    Na dekoraci, jsem zvolila středně silnou, akrylovou přízi ve čtyřech odstínech, jaké jsou na povlečení se čmeláčky, dalších dekoracích a doplňcích pokoje. Koupila jsem si plastovou pomůcku na výrobu bambulí, s kterou mi práce, šla daleko rychleji, od ruky. 

   V původním nápadu, jsou bambulky zavěšeny na pružné gumě, která se dá pověsit, kdekoli. Zvolila jsem si však silnější, bavlněnou přízi a doplnila volná místečka mezi bambulemi, dřevěnými korálky. Dekoraci, jsem zavěsila těsně nad postýlku, takže se Anička jako malé miminko koukala na bambulky, pastelových barvičkách. 

   Jak Anička povyrostla a začala si sedat a stavět se, musela jsem ozdobu pověsit jinam, aby  si Anička nedala kousek vlny do pusinky a nevdechla. Před Vánoci, jsem ozdobu začala recyklovat. Dřevěné korálky, jsem si schovala na další tvoření a bambulky jsem použila, na další tvoření.


    Použila jsem, zatím dvě bambulky, bílou a růžovou a vyrobila z nich nové ozdoby, malé, roztomilé ovečky. Tento nápad není z mé hlavy, znovu jsem se nechala inspirovat skvělým nápadem od mých oblíbených, Creative mamy.

   Vyrobit tyto roztomilé, chlupaté ozdoby, není nic těžkého, zvládne to i začátečník. Stačí, jen postupovat, podle krátkého videa. Moje tvoření, bylo o to rychlejší, protože jsem měla bambulky, už dopředu hotové. Na hlavičky a nožičky, jsem použila dřevěné korálky, na ouška a vlásky zbytek plsti a vlny, a nakonec, jsem ovečky ozdobila, tenkou stužkou s rolničkou.

  Jestli, se vám chundelaté ovečky také líbí, tady sdílím, krátké video, návod od Creative mamy, také si můžete ovečky, sami vyrobit:


    Z bambulí, se dá podobným způsobem vyrobit spousta chundelátých zvířátek, třeba sob, ježek, kočička nebo třeba kuřátko. Záleží jen, na naší fantazii.

    Tak, to byly dvě chundelaté ovečky, které jsem vytvořila ve chvilce volna, před Vánoci a  už jsem nestihla zde, své tvoření sdílet. Z dekorace, mi zbylo ještě pár barevných bambulek a ještě nevím, na co zbytek použiji. Ráda tvořím i z juty a jutového provázku, mé dlaší tvoření bude nejspíše z juty. To je ode mne dnes vše.


                                                                                                    Krásný zbytek víkendu          Lenka



Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...