sobota 2. ledna 2021

První tvoření v novém roce,.....

    ..... je příjemné a velmi rychlé tvoření, malých, roztomilých skřítků. Začala jsem, ve středu večer, tvořením malých, dýňových skřítků, podle návodu mých oblíbených Creative Mamy, a dodělala, je včera odpoledne. Večer potom, jsem tvořila ještě zeleno červené skřítky, také podle návodu, Creative Mamy, které sleduji, na Facebooku.

    Kousky barevných plstí, mám doma dostatek, také výplně, bavlnek, různých druhů korálků i drátků. Jediné, co mi doma chybělo, je zelený krepový papír, nebo zelená stužka z organzy, kterou bych použila, při výrobě tenkých ručiček, dýňových skřítků. 

    Ručičky malých dýní a kroucánky, nejsou vyrobeny z provázků, ale z tenkých drátků, obalených zeleným, krepovým papírem. Ten, doma bohužel nemám, ten se dá nahradit třeba, tenkou stužkou. Mám ale doma, bílou stužku z organzy a také barvy a fixy na textil a ty jsem použila, při výrobě ručiček malých dýní.

    Malé dýničky, jsou na videu tak sladké a roztomilé, že jsem je rozhodla vytvořit, už teď, začátkem roku, ale použiji je jako dekoraci ke svícnu, na dušičky. Držela, jsem se plně návodu, použila jsem jen jiné odstíny plsti, které doma mám a také místo zeleného, jutového provázku, jsem k ovázání dýní, použila dvojitou, zelenou bavlnku.


A zde, je ukázka mých malých, dýňových a zeleno červených skřítků:




    S plsti, jsem tvořila už dříve, hodně dekorací na stěnu, nebo na Vánoce, ale tohle nové, rychlé tvoření, je zase trošku, něco jiného. O to mně to, více baví. 

    Dříve, jsem se více soustředila na přesné ušití a detaily. Vystřihávala jsem si, pěčlivě tvary a před sešitím a vycpáním, jsem je ozdobila krásnou výšivkou a nazdobila krajkami a perličkami. Snažila jsem se, o precizní provedení a abych měla jeden stech, jako druhý. 

    Na výrobu druhé sady skřítků, jsem měla skoro všechno potřebné, chyběly mi jen červené, dřevěné korálky. Dřevěných korálků, různých tvarů a velikostí, mám celou dózu, ale jen v přírodním, nebo tmavě, hnědém odstínu. Nechtělo se mi utrácet peníze a kupovat předražené, barevné korálky a proto, jsem si dřevěné korálky předem nabarvila, červenou barvou.


   Druhá sada skřítků, je velice podobná, té první. Tělíčka, u zeleno červených skřítků, jsem vytvořila stejně, jako tělíčka dýní. Poté, jsem si nastříhala větší a menší lístečky a ozdobila je, pár stehy a dále postupovala podle videjka, s tím rozdílem, že jsem svým dvěma skřítkům, ozdobila čepičku, bílými stehy a mašličku, malinkou rolničkou.

   Jestli, se vám roztomilý skřítci také zalíbily, zde pro vás znovu sdílím video a link, od Creative mamy, podle kterých, jsem svoje potvůrky vytvořila:

,



    V tuto chvíli, jsou dýňový skřítci kompletně hotový a zatím, příjdou schovat do krabice, s dekoracema. Schovám si je, až na podzim, na začátek listopadu, kdy slavíme dušičky a vzpomínáme na své blízké a zapalujeme svíčky. 

  Zeleno červení skřítci, mi budou zdobit obýváček, už teď. Skřítci, jsou hotový, ale nezůstanou na široké polici a příjdou posadit, na dřevěnou lavici, kterou ještě později vytvořím z větviček a jutového provázku. Tu, potom pověsím na zeď, v našem obýváku. 

    Ještě pořád, potřebuji trochu více času se naučit pracovat s tavnou pistolí a drobnými komponenty. Lepení čepiček dohromady, mi pořád dělá trošku problémy a čepičky mám ze zadní strany, trochu upatlané, od lepidla. 

   Doufám, že časem práce s pistolí, mi půjde více od ruky a budu moci vytvořit krásný dárek, v podobě skřítků, andělíčků a nebo chundelatých oveček a udělat někomu radost, roztomilým dárkem, ke svátku.

   U nás, máme zimní počasí a už po druhé, tady dopoledne, chvilku sněžilo. My, jsme dneska vyrazili s  tatínkem a Aničkou, na první novorční procházku, do nedalekého lesa. Stejný nápad mělo spoustu rodin, protože parkoviště u lesa, bylo plné. V lese, je také zábavná stezka s dřevěnými zvířátky, pro ty nejmenší, takže se Anička pokaždé těšila, jaké zvířátko, si příště pohladí. Chadný vzduch v lese, nám udělal velmi dobře, a my se těšili na horký čaj s medem, který nás v tomto počasí, příjemně zahřál. Byla to příjemná procházka.💗


 Pro dnešek, se loučím a přeji vám příjemný začátek nového roku a krásný zbytek víkendu.🌸                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Lenka
    

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...