sobota 19. prosince 2020

Vytvoření nových vánočních ozdob, ze starších baněk

   Před Vánocemi, je můj nejoblíbenější čas, čas tvoření. Venku, je brzo tma,  Anička spí odpoledne déle a já mohu usednout ke stolu a tvořit. Začala jsem před lety jednoduše, se zasněženýma šiškama. Vánoční ozdoby na stůl, z živých větviček, jsou už u nás takovou tradicí.  

    Potom, následovalo háčkování  zvonečků a vloček a nakonec, jsem si oblíbila šití a zdobení dekorací, z plsti. Těch máme doma hodně, zavěšené na větvičce na zdi, nebo třeba vánoční ozdoby, na stromek. 

    Tento rok, jsem chtěla kromě ozdoby na stůl, vytvořit Aničce háčkovaného sněhuláčka, což se mi povedlo a to je tak všechno, co jsem měla v plánu. Nebýt toho, že jsem náhodou objevila na Facebooku, inspirativní a skvělé videa, od Creative mamy. 

    Za tímto názvem, se skrývají zručné a nápadité italky, paní Marie, které vyrábí nádherné dekorace, za pár korun, třeba i ze starších baněk, nebo bambulí. Skoukla jsem pár videí, s otevřenou pusou a nahrnula se ve mně chuť, do dalšího tvoření i přesto, že na nášem stromku, nezbývá moc místa, pro  další ozdoby.

   Tady, jsou moje výtvory ze starších baněk, vytvořené podle videí Creative mamy, skřítka a malého andílka a také malé baňky, v novém kabátku:






    A tady jsou videa, podle kterých jsem tvořila:





     Posledním videm,  jsem se jen volně, inspirovala. Baňku, mám daleko menší, také jsem si jí ozdobila jen decentně podle, svého a toho, co jsem doma zrovna našla, ve svém Craft boxíku. 

   Při tvoření, jsem použila starší baňky, filc, stužky a korálky, co jsem měla, zrovna doma. Musela jsem si jen dokoupit, větší dřevěné korále na hlavičky a kousek organzy na mašle a nebo jsou to křidélka?! 😃 

  Videa, jsou trošičku zrychlené, podkreslené příjemnou hudbou a trvají, jen pár minut. Tvoření ozdob na nich, vypadá velmi jednoduše, ale věřte mi, chce to trošku zručnosti a cviku. Zvláště, když pracujete s tavnou pistolí a malými korálky a nechcete, aby lepidlo nebylo tolik viditelné. 



    U první ozdoby, tvoření malého skřítka, jsem mu nechtěně zapatlala lepidlem, dlohou čepičku, protože se mi nepodařila drobná čepička, pěkně slepit. U výroby druhého skřítka, už to bylo, o hodně lepší. 

    Práce s tavnou pistolí, chce trochu cviku. Také se mi stávalo, že se mi lepidlo nepěkně táhlo a občas vytvářelo od nalepené části, tenké nitky. Ty, po stuhnutí,  jdou velmi dobře odstranit. 

    Videa, od Creative mamy, jdou dobře sledovat také, na You tube. Marie, tam mají spoustu krásných nápadů, jak zrecyklovat třeba starší konzervy, látky, nebo zavařeninové sklenky. Podle nich, si můžete vyrobit krásné vánoční ozdoby, nebo třeba vyrobit jedinečný dáreček, pro svoje blízké. Moc se mi jejich práce líbí a už se těším s jakým nápadem, příjdou příště!


                                                       Krásný zbytek víkendu a poslední, zlatou adventní neděli. 🎄🎇            Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...