čtvrtek 17. prosince 2020

Háčkováný sněhuláček, inspirovaný animovanou pohádkou.

     Moje sladká dceruška, miluje české animované pohádky, hlavně ty pohádky, od známého režiséra a animátora, Zdeňka Millera. Anuška, má ráda příběhy o malém štěňátku a krtečka. Viděla už skoro všechny díly Krtečka, ale její dvě nejoblíbenější  pohádky o krtečkovi, jsou ty pozdější díly z devadesátých let,  "Krtek a sněhulák" "Krtek a weekend".

    Pohádky  "Krtek a sněhulák"  a  "Krtek a veekend",  může sledovat i několikrát za sebou, ani se jí nedivím. Když, se zakoukáte do příběhu, animovaný sněhuláček, je opravdu kouzelný a roztomilý. Jeho gesta a úsměv, si opravdu zamiluje snad každý. Zvuky které sněhulááček vydává,  jsou roztomilé. U "víkendu"  se jí zase líbí kempování a kartečkovi kamarádi.


    U Nás doma, jsou teď v oblibě krteček a sněhuláček. Plyšové krtečky, má Anička dva, ty jsme přivezly před lety, když jsme navštívili se Sanym Prahu a Sany chtěl přivést svým neteřím, něco tradičního, českého. Neteře už vyrostly a dva krtečky, podědila Anička. Jednoho, má v obýváčku na hraní a se druhým spinká.

   Sněhuláčky, teď má také dva. Jednoho svítícího s bílo modrou čepkou a šálou a od maminky, dostala ještě jednoho háčkovaného. Na stromečku, má Anička pár pěkných dekorací na hraní, jako třeba kolouška s jejím jménem. Od tety, dostala Anička, domeček s jejím jménem a od babičky pár, lehkých dřevěných dekorací, které ráda zavěšuje a sundává a zavěšuje a sundává..... na spodní větvičku, stromku.


  Sněhuláčka, jsem se snažila uháčkovat tak, aby se aspoň trochu podobal tomu animovanému. Ten, má větší hlavičku a modrý, placatý klobouček a černé, oválné uhlíky, místo očí. Animovaný, vypadá dokonale roztomile tak, jak je. Tomu mému háčkovanému sněhuláčkovi, ale něco chybělo, proto jsem mu dodala, ještě červenou šálu a černé knoflíčky.

    Sněhuláka, jsem háčkovala v jednom kuse, krátkými sloupky, z bílé bavlněné příze. Tělíčko sněhuláka, jsem vyplnila měkkou, polyesterovou výplní, na dekorace. Klobouček, jsem uháčkovala z tenčí, bavlněné příze a nosánek ušulala z kousku, červené plsti.
 

    Mám tady pár starších, nevyužitých baněk, které bych chtěla zrecyklovat a použít, na své další tvoření a  vytvořit z nich zajímavé a pro mne nezvyklé ozdoby. Ale poté,  se znovu vrátím k sněhulákovi a přepíšu své poznámky, do návodu, který bych na svých stránkách chtěla, ještě před Vánocemi sdílet. 

                                                                                                                                 Dobrou noc a krásné sny            Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...